Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι βομβιστικές επιθέσεις δεν αφήνουν την Αίγυπτο να ανακάμψει τουριστικά
Προορισμοί

Οι βομβιστικές επιθέσεις δεν αφήνουν την Αίγυπτο να ανακάμψει τουριστικά

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας εξέδωσε για τους Βρετανούς πολίτες Ταξιδιωτική Οδηγία, υπό το φόβο επεισοδίων στην Αίγυπτο, καθώς αύριο κλείνουν τρία χρόνια από τις ταραχές του 2011.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 50 τραυματίστηκαν σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σήμερα στο Κάιρο. Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από τα κεντρικά της Αστυνομίας του Καΐρου και έγινε αισθητή σε όλη την πρωτεύουσα. Σύμωνα με το BBC, και δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε λίγες ώρες αργότερα σε άλλο σημείο της πόλης, στην οποία σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν άλλα 15.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας εξέδωσε για τους πολίτες της χώρας Ταξιδιωτική Οδηγία μέσα στην εβδομάδα, υπό το φόβο επεισοδίων και ταραχών στην Αίγυπτο, καθώς αύριο κλείνουν τρία χρόνια από τις ταραχές του 2011. Σε αυτήν συμβουλεύει τους Βρετανούς πολίτες να προσέχουν ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε περιοχές με κυβερνητικά κτίρια, να αποφεύγουν όλες τια διαδηλώσεις και άλλες συγκεντρώσεις ατόμων. Επίσης, πριν ξεκινήσουν, να ελέγξουν για τυχόν εμπόδια στην πορεία τους ταξιδιού τους και να το οργανώσουν προσεκτικά.

Σήμερα, στην Οδηγία προστέθηκε συμβουλή για εξαιρετική προσοχή στο Κάιρο, ιδιαίτερα κοντά σε κυβερνητικά κτίρια και για περιορισμό στο ελάχιστο, προσ το παρόν, της κυκλοφορίας στην πόλη.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, που το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανία ήρε την απαγόρευσή του σε Κάιρο, Γκίζα και Πυραμίδες της Γκίζας, οι Αιγύπτιοι τουριστικοί πράκτορες ασχολούνται με την επαναφορά των πακέτων τους.

Το τουριστικό γραφείο On the Go Tours διαθέτει σήμερα 33 πελάτες στο Κάιρο και η γενική διευθύντριά του, Pru Goudie δηλώνει ότι είναι όλοι ασφαλείς. “Σίγουρα η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας, αλλά εάν το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν αλλάξει την Ταξιδιωτική του Οδηγία και επαναφέρει την απαγόρευση, εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά να στέλνουμε τους πελάτες μας εκεί. Το τηλέφωνό μας δε χτύπησε σε καμία περίπτωση από ανθρώπους που ζητούν ακυρώσεις”.

Η Goudie είπε η τουριστική κίνηση στην Αίγυπτο έχει αυξηθεί από το Δεκέμβριο του 2013 και οι προκρατήσεις είναι ικανοποιητικές, παρόλα αυτά δήλωσε ότι είπε τα ποσοστά δεν έχουν φτάσει εκείνα του 2011. “Αυτή την εποχή του χρόνου, που είναι πάντα δημοφιλής, επειδή οι ​​θερμοκρασίες είναι καλές, θα είχαμε πάνω από 100 πελάτες εκεί” εξήγησε. “Αλλά υπάρχει σίγουρα αλλαγή στη στάση των πελατών μας. Ξέρουν ότι ίσως υπάρξει κάποια αναταραχή σε απομονωμένες περιοχές, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να πάνε. Ακόμη και όταν ίσχυε η απαγόρευση, είχαμε κλήσεις από πελάτες που ήθελαν να πάνε“.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024