Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οινογνωσία - οινοτουρισμός

Τα ΒορΟινά... κατεβαίνουν στην Αθήνα

Τατιάνα Ρόκου - 29 January 2014, 10:36

Τα ΒορΟινά, η εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης 'Οίνοι Βορείου Ελλάδος', πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου.


Ο οινικός πλούτος του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα πρωταγωνιστεί στην ιδιαίτερα δημοφιλή εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων “Τα ΒορΟινά” της ένωσης οινοπαραγωγών “Οίνοι Βορείου Ελλάδος” που διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά στην Αθήνα στις 3 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.  

Μια μεγάλη και εντυπωσιακή συλλογή από επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και ξενόφερτων ποικιλιών που καλλιεργούνται στα φημισμένα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών για γευστική δοκιμή. Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, νέων και παλαιότερων εσοδειών, μονοποικιλιακοί ή από χαρμάνι, ξηροί, αφρώδεις, γλυκείς καθώς και ποικιλία αποσταγμάτων, αποτελούν την πλέον δελεαστική πρόταση για την οινική έναρξη της νέας χρονιάς.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι λάτρεις του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τα αγαπημένα τους κρασιά, να δουν πρωτοεμφανιζόμενους παραγωγούς και να συζητήσουν μαζί τους.

Στόχος των “ΒορΟινών” είναι να προσφέρουν σε κάθε επισκέπτη τους, ένα νοερό ταξίδι στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και τη θαυμάσια ευκαιρία να γνωρίσουν εκλεκτά κρασιά από γηγενής και διεθνής ποικιλίες, ξηρά, αφρώδη και γλυκά, λευκά, ροζέ και ερυθρά, από νέες και παλαιωμένες σοδειές, μαζί με αμπελοοινικά αποστάγματα.

Κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας πριν την εκδήλωση, από 27 Ιανουαρίου έως και τις 3 Φεβρουαρίου 2014 τα “ΒορΟινά” θα γιορτάζουν την επέτειο των 10 χρόνων τους σε επιλεγμένους χώρους και με μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις: Σεμινάρια για επαγγελματίες και κοινό, παρουσιάσεις οινοπαραγωγών, εργαστήρια γεύσης, ειδικά γεύματα και δείπνα, μουσικές βραδιές, διαγωνισμοί, όλα μέσα από το πρίσμα “οίνος”. Επιπλέον, ορισμένα από τα καλύτερα wine bars και εστιατόρια της Αθήνας, θα σερβίρουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κρασιά των οινοπαραγωγών που συμμετέχουν στα “ΒορΟινά” και θα φιλοξενούν οινοπαραγωγούς που θα σας μυήσουν οι ίδιοι στα μυστικά των κρασιών τους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top