Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΕλληνικό συνέδριο συγκρότησης τουρισμού υγείας στην Αθήνα το Φεβρουάριο
Συνέδρια

Ελληνικό συνέδριο συγκρότησης τουρισμού υγείας στην Αθήνα το Φεβρουάριο

Το Ελληνικό Συνέδριο Συγκρότησης Τουρισμού Υγείας (Greek Health Tourism Integration Conference ) διεξάγεται από 22 έως 23 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel, στην Αθήνα.

Η ΗealthCare cybernetics ( UK) LTD – hCc – με επικεφαλής δύναμη τον δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, M.D., Ph.D. σε συνεργασία με τη Zita Congress συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Συνέδριο Συγκρότησης Τουρισμού Υγείας στην Αθήνα μεταξύ 22 και 23 Φεβρουαρίου 2014.

Το συνέδριο αποτελεί μια δυναμική πρωτοβουλία στην προσπάθεια που κάνει η χώρα για την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού σε ένα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Το γεγονός ότι έχουν κληθεί και θα καταθέσουν τις απόψεις τους εξαιρετικά έμπειροι επιστήμονες και επαγγελματίες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, καθιστά το συνέδριο όχι μόνο ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αλλά και εξαιρετική ευκαιρία για φορείς και επαγγελματίες να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους για ένα άμεσο και θετικό αποτέλεσμα στη διεκδίκηση μεριδίου Ιατρικού Τουρισμού στην παγκόσμια αγορά. Οι τομείς που θα αναλυθούν είναι οι παρακάτω:

Οι συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι δύο ιδιαίτερα έμπειροι φορείς στο χώρο του Ιατρικού Τουρισμού: η healthCare cybernetics (UK) LTD είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως πρωτοπόρος και ηγέτης στην Καινοτομία, Ανάπτυξη & Προώθηση του Τουρισμού Υγείας και η Zita Congress & Travel SA είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες εταιρείες στους τομείς της Οργάνωσης Συνεδρίων, Management και Επαγγελματικού Τουρισμού σε διεθνές επίπεδο.

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα έχουν το προνόμιο να ακούσουν επιλεγμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές, οι οποίοι είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι ειδήμονες σε θέματα ανάπτυξης και προώθησης του τουρισμού υγείας.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση του κατακερματισμού του Τουρισμού Υγείας (segmentation) με στόχο τη συγκρότηση (integration), στην ανάπτυξη και στην προώθηση (σε επίπεδο προορισμού και επιχειρήσεων).


Ο ουσιαστικός στόχος της “συγκρότησης” είναι η οργάνωση του προορισμού και των παρόχων σε ένα αποδοτικό (efficient) σύνολο που ενθαρρύνει την συνεργασία, την δημιουργία συμμαχιών και την ανάπτυξη.

Τουρισμός Υγείας είναι ο συγκεντρωτικός όρος για υπηρεσίες που σχετίζονται με την υγεία και που προϋποθέτουν κάποιο ταξίδι. Με την προσέγγιση ht8 δημιουργείται μία ευρύτερη βιομηχανία (industry) που απευθύνεται σε μια ευρύτερη αγορά (market). Kάθε τουρίστας είναι, ουσιαστικά, και εν δυνάμει Τουρίστας Υγείας (Health Tourist).

Σκοποί του συνεδρίου είναι:

  • Να περιγράψει και να εξηγήσει “τι είναι Τουρισμός Υγείας” – και ακόμη πιο σημαντικό, τι μπορεί να είναι (δυνατότητες)
  • Η προώθηση της συγκρότησης των τομέων του Τουρισμού Υγείας και των Stakeholders (οι έχοντες έννομο συμφέρον στον τομέα)
  • Να καταδείξει τα οφέλη της προσέγγισης ht8 στην συγκρότηση, την ανάπτυξη και την προώθηση
  • Η ενθάρρυνση της δημιουργίας εθνικών και διεθνών συμμαχιών
  • Να εξηγήσει πώς δημιουργούνται Προορισμοί Τουρισμού Υγείας
  • Η επίσημη παρουσίαση του έργου “Ηealth in GREECE” (Υγεία στην Ελλάδα) – (ανάπτυξη και προώθηση του προορισμού και των παρόχων).
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024