Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕπιβολή τέλους από ελληνικές αεροπορικές εταιρίες

Επιβολή τέλους από ελληνικές αεροπορικές εταιρίες

Σε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων τους προχώρησαν οι αεροπορικές εταιρίες Ολυμπιακή Αεροπορία, OA, Aegean Airlines – Cronus, και Axon Airlines. Η αύξηση προέρχεται από την επιβολή επασφαλίστρου 3 δολαρίων […]

Σε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων τους προχώρησαν οι αεροπορικές εταιρίες Ολυμπιακή Αεροπορία<.>, OA<.>, Aegean Airlines<.> – Cronus<.>, και Axon<.> Airlines<...>. Η αύξηση προέρχεται από την επιβολή επασφαλίστρου 3 δολαρίων ανά επιβάτη σε κάθε διαδρομή σε πτήσεις εσωτερικού ή και εξωτερικού.

Η αύξηση θα ισχύει από σήμερα 3 Οκτωβρίου 2001, ακόμα και στα εισιτήρια που έχουν ήδη εκδοθεί.

Σε ανακοίνωση της η Aegean Airlines – Cronus αναφέρει ότι τα υψηλά ασφάλιστρα που επιβλήθηκαν σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες αναγκάζουν την εφαρμογή των παρακάτω: Η επιβάρυνση ανέρχεται στο ποσό των 1.300 δρχ. ανά επιβάτη, ανά sector, για εισιτήρια με ημερομηνία έκδοσης από 3 Οκτωβρίου και μετά, με ημερομηνία έναρξης ταξιδιού από 3 Οκτωβρίου και μετά.
Το ποσό αυτό θα εισπράττεται κατά την έκδοση και θα εμφανίζεται στο εισιτήριο με την μορφή φόρου (YQ).
Η επιβάρυνση αυτή, θα εισπράττεται σε όλα τα εισιτήρια, ανεξαρτήτως τύπου ναύλου (CHD/INF/ID/AD Discount) και class of service.
Σε εισιτήρια που έχουν εκδοθεί πριν τις 3 Οκτωβρίου για ημερομηνία ταξιδιού από τις 3 Οκτωβρίου και μετά και στα οποία δεν αναφέρεται αυτή η επιβάρυνση, θα εισπράττεται από τον επιβάτη στο αεροδρόμιο.
Σε περίπτωση through διαδρομών, π.χ. Her-Ath-Lon (same day) το συνολικό ποσό των 2.600 δρχ. θα εισπράττεται από το Ηράκλειο.
Η επιβάρυνση αυτή είναι refundable, μόνο σε περίπτωση μη χρησιμοποιηθέντος κουπονιού.
Τα συστήματα κρατήσεων GDS's δεν έχουν ακόμα ενημερωθεί. Γι αυτό το λόγο, σε περιπτώσεις PTA (MCO/TICKETS) που δεν θα συμπεριλαμβάνεται το YQ, θα εκδίδεται το εισιτήριο και η επιβάρυνση θα εισπράττεται από τον επιβάτη, αφού πρώτα ενημερωθεί το ταξιδιωτικό γραφείο.

Τα συστήματα κρατήσεων δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα για την επιπρόσθετη αυτή επιβάρυνση, και η έκδοση εισιτηρίων θα γίνεται με το χειρόγραφο σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόφαση έχουν λάβει και οι Κυπριακές Αερογραμμές<.>, ενώ πολλές ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες χρεώνουν μέχρι και 10 δολάρια ανά επιβάτη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024