Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠροτάσεις ΣΑΑΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης

Προτάσεις ΣΑΑΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης

Ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών (ΣΑΑΕ)χαιρετίζοντας τα μέτρα που εξάγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Χριστοδουλάκης, καταθέτει και τις δικές του προτάσεις με ενέργειες που θα συμβάλλουν στην άμεση αντιμετώπιση της […]

Ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών (ΣΑΑΕ<.>)χαιρετίζοντας τα μέτρα που εξάγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Χριστοδουλάκης, καταθέτει<...> και τις δικές του προτάσεις με ενέργειες που θα συμβάλλουν στην άμεση αντιμετώπιση της συρρίκνωσης των αεροπορικών εταιριών και δρομολογίων προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο ΣΑΑΕ προτείνει:

Μέτρα διαχείρισης της κρίσης

Η επιτροπή διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων η οποία θα ασχοληθεί με την καταγραφή των προβλημάτων να περιλάβει εκπροσώπους των υπουργείων Μεταφορών, Δημόσιας Τάξης, και Τύπου.

Διμερής συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ

Η ελληνική κυβέρνηση να προτείνει στο υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ άμεση κατάργηση της διμερούς συμφωνίας αεροπορικών μεταφορών Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών η οποία, αν και τυπική, λειτουργεί ανασταλτικά στην προσέλκυση αμερικανικών αεροπορικών εταιριών προς την Ελλάδα και έχει ήδη καταργηθεί από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως Ολλανδία, Ιταλία, και Γαλλία, οι οποίες έχουν ήδη ανακοινώσει πολιτική `ανοιχτών ουρανών` για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες και για μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων.

Αναθεώρηση σύμβασης του `Ελευθέριος Βενιζέλος`

Οι τελευταίες επιβαρύνσεις των αεροπορικών ναύλων λόγω αναπροσαρμογών των ασφαλιστικών εταιριών, αλλά και το αυξημένο κόστος ασφάλειας των αεροπορικών εταιριών, καθιστούν άμεση και επιτακτική την ανάγκη αναθεώρησης από την ελληνική κυβέρνηση της σύμβασης του ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ με την εταιρία `Αερολιμήν Αθηνών`.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει κάλυψη μέρους του κόστους των τελών χρήσης του αερολιμένα, ούτως ώστε ο αερολιμένας Αθηνών να προσφέρει μείωση των τελών χρήσης προς όλες τις αεροπορικές εταιρίες, ελληνικές και ξένες, για τη διευκόλυνσή τους στη συνέχιση των δρομολογίων τους προς Αθήνα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί η παύση λειτουργίας τους και η απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά και του απαραίτητου μεταφορικού τους έργου με προφανείς αρνητικές επιδράσεις στη μεταφορά τουριστών και εμπορευμάτων εντός και εκτός της χώρας μας.

Ελληνικές αεροπορικές εταιρίες

Θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσει τους Έλληνες αερομεταφορείς οι οποίοι και αυτοί θίγονται άμεσα, αν όχι με απ’ ευθείας επιδοτήσει, τουλάχιστον με άλλες ελαφρύνσεις οι οποίες θα βοηθήσουν τη συνέχιση του πολύτιμου έργου τους εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο ΣΑΑΕ καταλήγει στην ανακοίνωσή του αναφέροντας ότι όλα τα μέλη του που αντιπροσωπεύουν πάνω από 80 ξένες και ελληνικές αεροπορικές στην Ελλάδα, είναι στη διάθεση του υπουργού για να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια τους ζητηθεί τόσο ως προς την ουσία των προτεινόμενων μέτρων, αλλά όσο και στο επικοινωνιακό μήνυμα προς τις αεροπορικές εταιρίες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024