Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΣύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ
MICE

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ

Τo Μαρούσι γίνεται στρατηγικός εταίρος και βάση της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ στην Αττική. Το Συνεδριακό Κέντρο Αττικής Helexpo Palace μετανομάζεται σε Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Helexpo – Maroussi.

Τη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με τη ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ μέσω της υπογραφής σχετικού συμφώνου για την ανάπτυξη κοινών συνεργιών αμοιβαία επωφελών για τις δύο πλευρές ανακοίνωσαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ κ. Τάσος Τζήκας, και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα κύρια σημεία που περιλαμβάνονται στο σύμφωνο συνεργασίας και αφορούν στη μετονομασία του Συνεδριακού Κέντρου Αττικής Helexpo Palace σε Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Helexpo – Maroussi, στην ανάληψη κοινών δράσεων στους τομείς της παιδείας, του αθλητισμού, της υγείας, της οικονομίας, του εθελοντισμού και του πολιτισμού, στην ανάδειξη της πόλης του Αμαρουσίου σε εκθεσιακό και συνεδριακό προορισμό, στην ανάπτυξη δράσεων προς όφελος των κατοίκων. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Πατούλης, στο κοινωνικό περιεχόμενο που εμπεριέχει το σύμφωνο συνεργασίας με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων της πόλης.

“Αγκαλιάζουμε ως Δήμος την προσπάθεια της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ να εδραιωθεί στην Αττική συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αξιοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων της στην πόλη μας τόσο προς όφελος της επιχειρηματικότητας όσο και των πολιτών. Η συνεργασία που εγκαινιάζουμε σήμερα έχει εξυπηρετεί έναν κοινό αναπτυξιακό στόχο. Εμείς θέλουμε να πάμε το Μαρούσι μπροστά και εσείς τη ΔΕΘ. Αλλά η συνεργασία μας αυτή έχει και ένα ουσιαστικό κοινωνικό περιεχόμενο. Εγκαινιάζουμε μία σημαντική πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της κοινωνικής αλληλεγγύης, με την ενίσχυση με τη συνεργασία των εκθετών των κοινωνικών δομών του Δήμου μας όπως είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης. Ευελπιστούμε το μνημόνιο να αποτελέσει την απαρχή για νέους δρόμους ανάπτυξης και μίας εποικοδομητικής συνεργασίας για πολλά χρόνια” επεσήμανε ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Ζωτικής σημασίας για τη στρατηγική που εγκαινιάζει στην Αττική η νέα πλέον ενοποιημένη εταιρία ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ χαρακτήρισε ο κ. Τζήκας τη συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου. “Επιδίωξή μας είναι ο Δήμος Αμαρουσίου να αποτελέσει τον εκθεσιακό μας κόμβο στην Αθήνα για τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο της στρατηγικής μας να αναβαθμίσουμε την εκθεσιακή μας παρουσία στην Αττική με αμοιβαία οφέλη και για τις δύο πλευρές. Για μας, η εδραίωσή μας στην Αθήνα, αλλά και η διεθνοποίηση της παρουσίας της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ είναι ένα στοίχημα που προσβλέπουμε να κερδίσουμε με την πολύτιμη συνεργασία και στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου”.

Ο κ. Τζήκας, σημείωσε, επίσης, ότι βάσει της προγραμματικής συμφωνίας, το εκθεσιακό κέντρο στο Μαρούσι θα φιλοξενεί στο εξής αριθμητικά περισσότερες και ποικίλης μορφής δραστηριότητες: εκθεσιακές, ψυχαγωγικές φιλανθρωπικές ανάλογες της χριστουγεννιάτικης εμπειρίας “Όνειρο Χριστουγέννων”, που αποτέλεσε και ένα θετικό πρώτο δείγμα γραφής της μεταξύ των δύο πλευρών συνεργασίας.


O δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ κ. Τ. Τζήκας, και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ κ. Κ. Ποζρικίδης, στο πάνελ της Συνέντευξης Τύπου.

Παρουσιάζοντας την Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Detrop Boutique Show, που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στο Helexpo Maroussi από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου, και αφορά στην παρουσίαση μοναδικών εγχώριων προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης, γεωγραφικής ένδειξης αλλά και εγγυημένων παραδοσιακών ιδιότυπων προϊόντων με στόχο τις εξαγωγές, ο κ. Ποζρικίδης χαρακτήρισε το Δήμο Αμαρουσίου βάση εκκίνησης και φυσικό στρατηγικό εταίρο στην επέκταση του εκθεσιακού φορέα στην πρωτεύουσα. “Είναι το πρώτο σύμφωνο συνεργασίας που η εταιρία υπογράφει στην Αττική από την ίδρυσή της το 1926 και προσδοκία μας είναι να δώσει προοπτική και να οδηγήσει σε επίτευξη των στόχων της ΔΕΘ. Ευχαριστούμε στον Δήμο Αμαρουσίου για το φιλόξενο περιβάλλον και την πρωτοβουλία η συνεργασία αυτή να λάβει σάρκα και οστά δημιουργώντας υπεραξία για τον Δήμο και τους κατοίκους του“.

Βάσει του μνημονίου συνεργασίας, επίσης, όλες οι διοργανώσεις της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ στην Αττική θα τίθενται υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου περιλαμβάνοντας τα διακριτικά του Δήμου σε όλα τα έντυπα εθνικού εκθεσιακού φορέα και θα ισχύουν τιμολογιακές και άλλες διευκολύνσεις για τη συμμετοχή του Δήμου, των δημοτικών φορέων και των επιχειρήσεων σε εκθέσεις εξωτερικού της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ Θα ισχύσουν, επίσης, προνομιακές τιμές για συμμετοχή στις διοργανώσεις για τους κατόχους ARTEMIS CARD, θα αναπτυχθούν δράσεις για τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε επίπεδο νέων τεχνολογιών και εκθεσιακού μάρκετινγκ, ενώ ο εκθεσιακός χώρος θα μπορεί να φιλοξενήσει και τη διοργάνωση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων του Δήμου.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Πέπας, Δημήτρης Καμπούκος, Δημήτρης Σμυρνής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ελένη Λέκκα, Δημήτρης Καρλαύτης, Νίκος Κάββαλος, Αθανάσιος Βελής, Γιώργος Ζήκος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Ελληνοαυστραλιανού Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ κ. Α. Τσαξιρλής, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Στη φωτογραφία, ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ κ. Τ. Τζήκας, και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ κ. Κ. Ποζρικίδης, κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024