Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού με κυνήγι θησαυρού σε μουσεία και μνημεία
Πολιτισμός

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού με κυνήγι θησαυρού σε μουσεία και μνημεία

'Κυνήγι Θησαυρού', υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του ΟΠΑΝΔΑ και της εταιρείας Ανάπτυξης καί Τουριστικής προβολής Αθηνών, διοργανώνεται στις 23 Φεβρουαρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών διοργανώνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, για 4η συνεχή χρονιά, ένα “Κυνήγι Θησαυρού”, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του ΟΠΑΝΔΑ καί τής Εταιρείας Ανάπτυξης καί Τουριστικής Προβολής Αθηνών, με σκοπό να προσκαλέσει τους Αθηναίους με τα παιδιά τους να ανακαλύψουν μουσεία και μνημεία της Αθήνας. Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή θα κερδίσουν δωρεάν ξεναγήσεις που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Κυριακή 2 Μαρτίου 2014.

Ο Δήμος Αθηναίων, συμμετέχοντας ενεργά στη διοργάνωση, ανοίγει τις πύλες του Δημαρχιακού Μεγάρου στη πλατεία Κοτζιά για τους συμμετέχοντες στο κυνήγι. Δίνεται έτσι η ευκαιρία να θαυμάσουν όλοι την αίθουσα συνεδριάσεων με την υπέροχη, 133 μέτρων, τοιχογραφία του σημαντικού ζωγράφου της γενιάς του ’30, Γιώργου Γουναρόπουλου.

Η όλη διαδικασία θα είναι η εξής:

Η εγγραφή των συμμετεχόντων θα γίνεται από τις 10 έως τις 12 το πρωί, στην Πλατεία Κοτζιά, στο καφέ CAMP!, το οποίο είναι συνυφασμένο με την ιστορία της πλατείας και του δημοτικού θεάτρου που υπήρχε εκεί από το 1928, και το οποίο ήταν στέκι των καλλιτεχνών της εποχής, γνωστό ως καφενείο “Θέμις”. Με την εγγραφή τους, οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν έναν κατάλογο με τα μνημεία που θα πρέπει να ανακαλύψουν, καθώς κι ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντηθούν.

Στα αντίστοιχα σημεία θα υπάρχουν ξεναγοί, οι οποίοι, αφού κάνουν σύντομη παρουσίαση-ξενάγηση του μνημείου, θα δίνουν και γραπτώς την απάντηση στους συμμετέχοντες. Θα πρέπει, δηλαδή, οι συμμετέχοντες να ακολουθήσουν την προκαθορισμένη διαδρομή, να εντοπίσουν το μνημείο και τον ξεναγό, να παρακολουθήσουν την παρουσίαση και να λάβουν γραπτώς την απάντηση. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και θα έχουν συγκεντρωθεί όλες οι απαντήσεις, οι συμμετέχοντες θα τις παραδίδουν σε έναν ξεναγό που θα βρίσκεται στον τερματισμό γι’αυτόν το σκοπό.

Φέτος το κυνήγι θησαυρού εστιάζεται περισσότερο στη νεοελληνική ιστορία, με σταθμούς του παιχνιδιού το Δημαρχιακό Μέγαρο, την πλατεία Κοτζιά, το Μέγαρο Ευταξία (σπίτι του Όθωνα), το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, τα ευρήματα από τις ανασκαφές στο σταθμό του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος και την Ρώσικη εκκλησία. Ο τερματισμός του κυνηγιού θα γίνει στο Hard Rock Cafe (οδός Φιλελλήνων), όπου θα δηλώνεται και η συμμετοχή στις δωρεάν ξεναγήσεις της Κυριακής 2 Μαρτίου 2014.

“Το Σωματείο μας ελπίζει να αγκαλιάσουν όλοι την προσπάθεια  αυτή, για να γνωρίσουν περισσότεροι Αθηναίοι την ομορφιά και την σπουδαιότητα των μνημείων της Αθήνας, να γνωρίσουν μια Αθήνα που δεν μας πληγώνει, αλλά μας κάνει καλύτερους πολίτες”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΣΔΞ κ. Κρίτων Πιπέρας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024