Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤα Υπουργεία Μεταφορών και Ναυτιλίας ανοίγουν το δρόμο για τα υδατοδρόμια
Αερομεταφορές

Τα Υπουργεία Μεταφορών και Ναυτιλίας ανοίγουν το δρόμο για τα υδατοδρόμια

Τα Υπουργεία Μεταφορών και Ναυτιλίας προχωρούν στην ολοκλήρωση όλων των εκκρεμοτήτων σχετικά με τη δημιουργία των υδατοδρομίων στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος ξεκίνησε νέο κύκλο συναντήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη δρομολόγηση όλων των διαδικασιών δημιουργίας υδατοδρομίων και εξάλειψη γραφειοκρατικών εμποδίων. “Η λειτουργία των υδατοδρομίων, αποτελεί λύση στα προβλήματα της σύνδεσης των παράκτιων περιοχών της χώρας μας, και θα εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα και τα νησιά μας, καθώς τα οφέλη από τη λειτουργία τους είναι πολλαπλασιαστικά, οι προοπτικές ανάπτυξης τεράστιες και η επίδρασή τους εκτείνεται σε ευρύ φάσμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων”, δήλωσε ο  κ. Παπαδόπουλος.

Παράλληλα ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανακοινώνει, μετά από συντονισμένες κινήσεις των διευθύνσεων του υπουργείου του, την εγκύκλιο για τα υδατοδρόμια η οποία ξεκαθαρίζει πλέον την διαδικασία παραχώρησης χώρου υδατοδρομίου σε όλα τα λιμάνια της Ελλάδας. “Η υλοποίηση των υδατοδρομίων και ο ερχομός των υδροπλάνων δημιουργεί μία νέα αγορά για τον τουρισμό, τις μεταφορές και την πολιτική της ‘Νησιωτικότητας'”, δήλωσε χθες ο κ. Βαρβιτσιώτης και αναφέρει ότι «τα υδροπλάνα μπορούν να δώσουν ώθηση στα νησιά, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να κάνουν πιο εύκολη τη σύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με δύσκολους συγκοινωνιακά προορισμούς, τόσο για τους κατοίκους των νησιών όσο και τους τουρίστες”.

Το “παρών” της σε αυτή την συντονισμένη προσπάθεια έδωσε και η Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ / Hellenic Seaplanes SA, με συναντήσεις σε υπουργεία και εμπλεκόμενους φορείς δηλώνοντας το επενδυτικό της ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και λειτουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα. “Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς. “Η Hellenic Seaplanes“, επισήμανε o πρόεδρος της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους, “είναι έτοιμη να ξεκινήσει την διαδικασία ανάπτυξης για αρκετά υδατοδρόμια έτσι ώστε να προλάβει να την τουριστική περίοδο του 2014”.

Σκοπός της Hellenic Seaplanes SA δήλωσε ο κ. Χαραλάμπους είναι η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς. Καταλήγοντας επισήμανε ότι “τα υδροπλάνα θα αποτελέσουν ένα νέο αλλά και βασικό πυλώνα της συγκοινωνιακής συνέχειας του νησιωτικού μας χώρου. Η στήριξη του αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας μας”.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τη συνάντηση των στελεχών της Hellenic Seaplanes με τον υφυπουργό Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024