Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόθεση για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα από τη Σαουδική Αραβία
Επενδύσεις

Πρόθεση για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα από τη Σαουδική Αραβία

Η υπουργός Τουρισμού παρουσίασε τους άξονες της νέας τουριστικής πολιτικής που ακολουθεί η Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στην απλούστευση των διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Την πρόθεση για επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τουριστικό τομέα εξέφρασε ο πρίγκιπας Al Waleed bin Talal, ιδρυτής πρόεδρος και CEO της Kingdom Holding Company κατά τη συνάντησή του, με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία.

Η υπουργός Τουρισμού παρουσίασε τους άξονες της νέας τουριστικής πολιτικής που ακολουθεί η Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στην απλούστευση των διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Σημειώνεται ότι η εταιρεία Kingdom Holding Company δραστηριοποιείται στις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε όλο τον κόσμο. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ως συνέχεια των επαφών του Al Waleed bin Talal, με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, από τον Αραβικό κόσμο.

Νωρίτερα η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Muqrin bin Abdulaziz, δεύτερο στη διαδοχή του θρόνου και τρίτο στην ιεραρχία της Σαουδικής Αραβίας.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων εκ νέου δημιουργίας απ ευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δυο χωρών. Επίσης συζητήθηκαν σειρά θεμάτων που αφορούν τη συνεργασία Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στον τομέα του τουρισμού.

Στη συνέχεια η κα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού και Ενημέρωσης, πρίγκιπα Abdulaziz bin Mohieddin Khoja, με τον οποίο συζήτησαν νέες μορφές συνεργασίας και δράσεων τόσο στον τομέα των ΜΜΕ όσο και στον τομέα του πολιτισμού. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η δυνατότητα παραγωγής ντοκιμαντέρ το oποίο θα παρουσιάζει την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία. Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα διοργάνωσης κοινής εκθέσεως σε Ριάντ και Αθήνα όπου θα προβάλλεται η πολιτιστική κληρονομιά των δύο χωρών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024