Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΘαλασσινές μυρωδιές και γεύσεις από το Άγιο Όρος στο Μιλάνο
Γαστρονομικός τουρισμός

Θαλασσινές μυρωδιές και γεύσεις από το Άγιο Όρος στο Μιλάνο

Το Mount Athos Area Kouzina προέβαλε στο Μιλάνο την εβδομαδιαία θεματική του ενότητα με τίτλο 'Με την ευλογία του αγιορείτικου κόλπου', στο πλαίσιο προώθησης του γαστρονομικού θεσμού "Mount Athos Area Kouzina'.

Δείπνο εμπνευσμένο από τη μεσογειακή θαλασσινή αύρα του αγιορείτικου κόλπου, παρατέθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στο “Sant’ Eustorgio restaurant & bar”, στο κέντρο της λομβαρδικής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο προώθησης του γαστρονομικού θεσμού Mount Athos Area Kouzina.

Η επικεφαλής της διοργάνωσης, chef Ντίνα Νικολάου (που επιμελήθηκε και συντόνισε την προσπάθεια), η κα Λουλουδιά Αλεξιάδου του “Restaurant Ακρογιάλι” (Ολυμπιάδα) και η κα Σουλτάνα Αναστασιάδου της “Patisserie Πλατεία” και “Restaurant Θάλασσα” (Ολυμπιάδα) προετοίμασαν ένα ιδιαίτερο menu πέντε εξαιρετικών πιάτων, εμπνευσμένων από την εβδομαδιαία θεματική ενότητα με τίτλο “Με την ευλογία του αγιορείτικου κόλπου”, μεταφέροντας στην πόλη της υψηλής ραπτικής τη μεσογειακή γαστρονομική σαγήνη.  

Η εκδήλωση συγκέντρωσε 31 εκπροσώπους Τύπου, τουριστικών γραφείων και αεροπορικών εταιριών, ανάμεσα στους οποίους δημοσιογράφους από πολύ σημαντικές έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις της Λομβαρδίας, αλλά και της χώρας ολόκληρης.

Πριν από το προαναφερόμενο δείπνο πραγματοποιήθηκε φωτογραφική και περιγραφική παρουσίαση της προ του Άθω περιοχής ως εναλλακτικού προορισμού διακοπών, ενώ παρουσιάσθηκε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Mount Athos Area Kouzina 2014, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο “τρίτο πόδι” της Χαλκιδικής από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου.

Το δείπνο ξεκίνησε με προσφορά ελληνικού απεριτίφ και στη συνέχεια προσφέρθηκε το κυρίως μενού, συνταιριασμένο με οινο-δοκιμή πέντε ετικετών αγιορείτικου οίνου, προερχόμενων από το Μετόχι Χρωμίτσα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος.

Οι δημοσιογράφοι, αντιλαμβανόμενοι το θέμα και το ιδιαίτερο ύφος της εκδήλωσης, χαρακτήρισαν τον προορισμό ως καθαυτό γαστρονομικό, συνέλεξαν φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό, προέβησαν σε συνεντεύξεις, σχολίασαν ιδιαίτερα θετικά το Mount Athos Area Kouzina και εξέφρασαν την επιθυμία επίσκεψης στην περιοχή, προκειμένου να ζήσουν και να αποκτήσουν την εμπειρία. Η συγκεκριμένη επίσκεψη προγραμματίσθηκε να πραγματοποιηθεί στις αρχές του Ιούνη.

Η πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας, αποτέλεσε την πρώτη γαστρονομική προσπάθεια διείσδυσης της περιοχής στη γειτονική αγορά της Ιταλίας, η οποία την προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο σημείωσε θεαματική αύξηση σε ό,τι αφορά τις αφίξεις επισκεπτών. Η ίδια εκδήλωση θα επαναληφθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και στην Τεργέστη.

Το μενού της εκδήλωσης θα προσφέρεται αυτούσιο στο “Restaurant Ακρογιάλι” στις 18 Μαΐου, ενώ ολόκληρη την εβδομάδα με τίτλο “Με την ευλογία του αγιορείτικου κόλπου”, δηλαδή από τις 19 έως τις 25 Μαΐου 2014, η περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη θα πλημμυρίσει από γιορτές των λιμανιών, της χαράς και της θάλασσας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024