Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΕταιρίεςMaris Green Team: γενέθλια “εν δράσει”

Maris Green Team: γενέθλια “εν δράσει”

Στις 27 Σεπτεμβρίου η Maris Green Team, συμπληρώνοντας ένα χρόνο από την ίδρυσή της, εόρτασε “εν δράσει” τόσο τα “γενέθλιά της” όσο και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, αναλαμβάνοντας, μετά από […]

Στις 27 Σεπτεμβρίου η Maris<.> Green Team, συμπληρώνοντας ένα χρόνο από την ίδρυσή της, εόρτασε "εν δράσει" τόσο<...> τα "γενέθλιά της" όσο και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, αναλαμβάνοντας, μετά από σχετική πρόσκληση του ΕΟΤ Ηρακλείου, την καθαριότητα του δρόμου από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού έως την Αγία Ειρήνη στα Σπήλια. Η Maris Green Team κάλυψε απόσταση 6 χιλιομέτρων με μια ομάδα αποτελούμενη από 12 εθελοντές.

Υπενθυμίζουμε, ότι η Maris Green Team, η οποία έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή στις 27 Σεπτεμβρίου 2000, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, θέλοντας να τονίσει την άρρηκτη σχέση μεταξύ τουρισμού και περιβάλλοντος, αποτελείται από εθελοντές – εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της αλυσίδας Maris Hotels- και έχει σκοπό να συμμετέχει σε δράσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, ακτών, δενδροφυτεύσεις κ.λπ. υποστηρίζοντας και συμβάλλοντας, μεταξύ άλλων, στο έργο της Περιφέρειας Κρήτης, της Νομαρχίας Ηρακλείου, των Δήμων Ν. Ηρακλείου, του Λιμεναρχείου, του Ε.Ο. Τ .και της Τουριστικής Αστυνομίας.

O Όμιλος των Maris Hotels -και η Maris Green Team- είναι μέλη του Οργανισμού 'Ελλάδα Καθαρή – Clean Up Greece', η οποία συμμετέχει στις δραστηριότητες της πρωτοβουλίας 'Clean up the World', υπό την αιγίδα του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και χορηγός του Συλλόγου για τη Προστασία της Θαλάσσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, έχοντας 'υιοθετήσει' το κάθε ξενοδοχείο από μια φωλιά της χελώνας καρέτα-καρέτα στη Κρήτη.

Στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής πολιτικής του ομίλου και του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης βάσει του Διεθνούς Προτύπου ISO 14001, και με στόχο την περαιτέρω ενεργή συμμετοχή στην προστασία του περιβάλλοντος η ομάδα Περιβαλλοντικών Αναγκών του ομίλου Maris Green Team δραστηριοποιείται εντονότατα στις σχετικές δράσεις των δήμων του Νομού Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, η Maris Green Team, στον ένα χρόνο δράσης της, έλαβε μέρος στον καθαρισμό των κάτωθι περιοχών: Λεωφόρος Σενετάκη (μπροστά στην είσοδο του αεροδρομίου) μέχρι την είσοδο του στρατοπέδου ΣΕΑΠ στη Λεωφόρο Ικάρου (συνδιοργάνωση ΕΟΤ και Δήμου Ν. Αλικαρνασσού στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού).
Περιβάλλον χώρος της εκκλησίας Αγίας Παρασκευής, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, λιμενοβραχίονας και μικρό λιμάνι της Χερσονήσου (διοργάνωση Δήμου Χερσονήσου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού).
Λόφος Αμιρών (Δενδροφύτευση – διοργάνωση Δήμου Βιάννου)
Ακτή Καρτερού (διοργάνωση Δήμου Ν. Αλικαρνασσού).
Λόφος Αγίας Παρασκευής, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, "Φάρος", λιμενοβραχίονας, μαρίνα Χερσονήσου (διοργάνωση Δήμος Χερσονήσου στο πλαίσιο της δράσης Clean up Med).
Παραλιακή Λεωφόρος -από Αγροτική Τράπεζα μέχρι ΚΤΕΛ- Ηρακλείου (διοργάνωση Συνδέσμου Προστασίας Περιβάλλοντος Ν. Ηρακλείου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος).
Ακτή Καλών Λιμένων (διοργάνωση Δήμου Μοιρών στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος).
Φαράγγι Παναγιάς Σπηλιώτισσας- Αγ. Βασίλειος (διοργάνωση Δήμου Ν. Καζαντζάκη).
Παραλία Αμμουδάρας -από εργοστάσιο ΔΕΗ έως το ραδιοφωνικό σταθμό (διοργάνωση Δήμου Γαζίου – Legabiente-Clean up Med 2001).
Κοίτη ποταμού Μυριστή (διοργάνωση Δήμου Αρχανών).
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι μια ακόμη επιβεβαίωση της περιβαλλοντικής πολιτικής -που εδώ και χρόνια ακολουθεί ο όμιλος των Maris Hotels- αποτελεί η πρόσφατη διάκριση "Environmental Hotel Award 2001 for the ecological contribution to a sustainable tourism", που απονεμήθηκε στα ξενοδοχεία Creta Maris, Bella Maris, Silva Maris και Candia Maris από τoν Ελβετό tour operator Hotelplan.

Το "Environmental Hotel Award" είναι μια διάκριση που δίνεται στα ξενοδοχεία που ασκούν περιβαλλοντική πολιτική και δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη διαχείριση νερού, ενέργειας, στο διαχωρισμό απορριμμάτων, στην προτίμηση προμήθειας προϊόντων από την τοπική αγορά, στην εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα περιβάλλοντος κ.λπ.

Επισημαίνουμε ακόμα ότι το Candia Maris, είναι το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα, το τρίτο στη Μεσόγειο και μεταξύ των 100 παγκοσμίως που έχουν λάβει Πιστοποιητικό Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024