Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣυνέδριο για τον αθλητικό τουρισμό και το θεσμό της χορηγίας στην Αθήνα
Συνέδρια

Συνέδριο για τον αθλητικό τουρισμό και το θεσμό της χορηγίας στην Αθήνα

Στo 'Choregeo' 1st Sponsorship Conference στις 5 και 6 Απριλίου 2014 θα αναλυθούν -μεταξύ άλλων- θεματικές ενότητες όπως: 'Χορηγία & Αθλητικός Τουρισμός', 'Χορηγία και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη', 'Χορηγία και Δικαιώματα Ονομασίας', 'New & Social Media in Sponsorship' κ.ά.

Η αθλητική εταιρεία marketing Focus On Sports, μέλος της European Sponsorship Association (ESA), διοργανώνει το πρώτο συνέδριο για την χορηγία, με την ονομασία “Choregeo” 1st Sponsorship Conference, στις 5 και 6 Απριλίου 2014, στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δαΐς, στο Μαρούσι.

To “Choregeo” 1st Sponsorship Conference, θα παρουσιάσει τα πιο πρόσφατα δεδομένα και στατιστικές αναλύσεις για την αξία και τις προοπτικές μιας χορηγίας μέσα από πολλές και ενδιαφέρουσες ομιλίες ξεχωριστών και σημαντικών προσωπικοτήτων που έχουν δώσει το απαραίτητο added value στην έννοια της χορηγίας μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, στο συνέδριο θα αναλυθούν μεταξύ άλλων θεματικές ενότητες όπως: “Χορηγία & Αθλητικός Τουρισμός”, “Χορηγία και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη”, “Χορηγία και Δικαιώματα Ονομασίας”, “New & Social Media in Sponsorship” κ.ά.

Το συνέδριο “Choregeo” πήρε την ονομασία του από το αρχαίο ρήμα “χορηγέω”, που προέρχεται από τις λέξεις “χορός” και “άγω”, του οποίου η αρχική σημασία είχε να κάνει με την προσφορά και κάλυψη των εξόδων ενός θεατρικού χορού. Η χορηγία δηλαδή ξεκίνησε στην αρχαία αθηναϊκή πολιτεία ως μια λειτουργία κατά την οποία οι πλουσιότεροι πολίτες αναλάμβαναν τα έξοδα του χορού σε δραματικές παραστάσεις.

To “Choregeo” 1st Sponsorship Conference θα περιλαμβάνει κεντρικούς ομιλητές που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις στο χώρο του αθλητισμού, απ’ όλον τον κόσμο (NBA, Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κ.ά), όπως ο Toby Hester (ESA/BP Castrol), Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές από διαφορετικά αθλήματα, καταξιωμένες προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού, του τουρισμού και των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη ομοσπονδιών. Ήδη στελέχη των δύο κορυφαίων ομοσπονδιών καλαθοσφαίρισης, που έλαβαν και το εισιτήριο για το Μουντομπάσκετ του 2014 [Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) και Τουρκική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης] θα δηλώσουν “παρών”, με τους κ.κ. Κώστα Μίσσα, τεχνικό υπεύθυνο του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ε.Ο.Κ. και Necati Güler, μέλος της Τουρκικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Τουρκικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, να συμμετέχουν αντίστοιχα. Μάλιστα, για πρώτη φορά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα παρουσιάσει πληροφορίες και στοιχεία στην θεματική ενότητα “Αθλητικό Marketing & Ομοσπονδίες”.

Επίσης, στο συνέδριο θα παρουσιάσουν τις γνώσεις και εμπειρίες τους, στελέχη πολυεθνικών εταιρειών που επενδύουν και δραστηριοποιούνται στην χορηγία, όπως ο Brand Manager της The North Face, κ. Μανώλης Μαυροειδής -εταιρείας που επενδύει δυναμικά στο χώρο του βουνού και της υπαίθρου-, ο οποίος θα συμμετέχει στην ενότητα “Χορηγία & Βουνό”, ενώ παράλληλα, καθηγητές πανεπιστημίων θα εκφράσουν τις απόψεις τους. Τον συντονισμό των θεματικών ενοτήτων θα αναλάβουν δημοσιογράφοι και στελέχη με εμπειρία στην εκάστοτε θεματολογία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024