Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σημαντική βελτίωση των οικονομικών των Μινωικών Γραμμών

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Οκτώβριος 2001, 00:00

Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας ΑΝΕ Μινωικές Γραμμές<.> παρουσίασαν σημαντική βελτίωση το πρώτο οκτάμηνο του 2001<...>

, σε σχέση με τα αποτελέσματα του Α' εξαμήνου του ίδιου έτους.

Το σύνολο των εσόδων ανήλθε σε 36,4 δισ. δραχμές, έναντι 34,3 δισ. δραχμών της αντίστοιχης περιόδου του 2000, παρουσιάζοντας αύξηση 6%, ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα των πλοίων και τα κέρδη προ τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 12,8 και 6,5 δισ. δραχμές αντίστοιχα.

Με αυτά τα δεδομένα η εταιρία έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη για την οικονομική της πορεία, αφού για το επόμενο διάστημα αναμένεται σημαντική ενίσχυση των οικονομικών της αποτελεσμάτων με τη δρομολόγηση των νεότευκτων πλοίων, τα οποία παραλαμβάνει αλλά και την αναδιάταξη των δρομολογίων.

Στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου 2001, η εταιρία στο σύνολο των αγορών που δραστηριοποιείται, διακίνησε 24% περισσότερους επιβάτες ενώ η αύξηση σε Ι.Χ. και φορτηγά αυτοκίνητα ήταν 3% και 6% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2000.

Ιδιαίτερα στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιά, μετά τη δρομολόγηση των δύο υπερσύγχρονων πλοίων Κνωσός και Φαιστός Παλάς, η αύξηση που παρατηρείται σε όλες τις κατηγορίες είναι εντυπωσιακή και πάνω από τις προβλέψεις της εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα και σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς οι επιβάτες αυξήθηκαν κατά 62%, τα ΙΧ αυτοκίνητα κατά 45% και τα φορτηγά κατά 32%.

Στις γραμμές της Αδριατικής η κίνηση ήταν ελαφρώς μειωμένη, κυρίως κατά τους πρώτους μήνες του χρόνου και το γεγονός αυτό αποδίδεται, αφενός στην μειωμένη διακίνηση φορτηγών λόγω της κρίσης στην αγορά των κρεάτων και αφετέρου στην μειωμένη τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας. Η εταιρία ήδη εξετάζει τον εξορθολογισμό των δρομολογίων των πλοίων της, ώστε, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη ανάκαμψη της εμπορευματικής κίνησης, να επιτευχθούν οι πληρότητες εκείνες που θα βελτιώσουν περαιτέρω τα οικονομικά αποτελέσματα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top