Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
HATTA

Γ. Τελώνης: Οι παθογένειες ταλανίζουν διαχρονικά τα τουριστικά γραφεία στην Ελλάδα

Τατιάνα Ρόκου - 28 Φεβρουάριος 2014, 10:45

Ο κ. Γιώργος Τελώνης, πρώην πρόεδρος του HATTA, έστειλε επιστολή σε όλα τα τουριστικά γραφεία σχετικά με την αλλαγή της ηγεσίας του Συνδέσμου, λέγοντας ότι οι παθογένειες που ταλανίζουν διαχρονικά τον κλάδο, επέστρεψαν και επέλεξαν το τελευταίο Δ.Σ. του συνδέσμου να προχωρήσουν σε πράξεις που μειώνουν το κύρος του.


Σε επιστολή του προς το σύνολο των τουριστικών γραφείων - μελών του HATTA, ο τέως πρόεδρος κ. Γιώργος Τελώνης, αναφέρεται στις διεθνείς εξελίξεις και την τεχνολογία δημιουργούν νέα δεδομένα που απαιτούν διαφορετική προσέγγιση και τομές, στην ελληνική αγορά MICE, αλλά και σε παθογένειες που ταλανίζουν διαχρονικά τον κλάδο.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή:

“Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες και φίλοι

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε να ηγηθώ του ιστορικού σωματείου, του ΗΑΤΤΑ, στην πιο δύσκολη περίοδο για την χώρα και τον κλάδο μας.

Η καθυστέρηση στην επικοινωνία μου μαζί σας ήταν συνειδητή μιας και επέλεξα να ‘κατακάτσει η σκόνη’.

Η Ελλάδα αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα, μαζί με αυτή ο ελληνικός τουρισμός και όλοι εμείς οι επιχειρηματίες του τουρισμού.

Ο κλάδος μας βρέθηκε στο ‘μάτι του κυκλώνα’. Ο αγώνας μας και ο δικός μου προσωπικά ήταν δύσκολος, άνισος θα έλεγα.

Παλέψαμε και πάλεψα στο διεθνές πεδίο αντιμετωπίζοντας μια αρνητική διεθνή κοινή γνώμη και τουριστική αγορά.

Αγωνιστήκαμε και αγωνίστηκα για να αποτρέψω δυσμενέστατες θεσμικές ρυθμίσεις σε βάρος των επιχειρήσεων μας και του κλάδου μας γενικότερα, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι.

Οι θετικές, αριθμητικά τουλάχιστον, εξελίξεις στον εισερχόμενο τουρισμό που ξεκίνησαν το 2013 και βελτιώνονται το 2014, δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον.

Μένει ακόμα πολύς δρόμος. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε γιατί το επάγγελμά μας αλλάζει ριζικά, οι διεθνείς εξελίξεις και η τεχνολογία δημιουργούν νέα δεδομένα που απαιτούν διαφορετική προσέγγιση και τομές.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε δυναμικά τις νέες προκλήσεις, να εξελίξουμε τη δουλειά μας, να δημιουργήσουμε τη διαφορετικότητα, να εξασφαλίσουμε την ποιότητα, να προσφέρουμε προστιθέμενη αξία μέσα από την εξειδίκευση.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ επεδίωξα να υπάρχει ομοψυχία στο Δ.Σ. και θεωρώ ότι το πέτυχα, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Όμως, οι παθογένειες που, δυστυχώς, ταλανίζουν διαχρονικά τον κλάδο μας, επέστρεψαν και επέλεξαν το τελευταίο Δ.Σ. του συνδέσμου μας, πριν τις τυπικές διαδικασίες για τη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές –η ερμηνεία είναι στην κρίση σας– να προχωρήσουν σε πράξεις που μειώνουν το κύρος του συνδέσμου και δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για στάσεις, συμπεριφορές, ηθικές αρχές και κανόνες δεοντολογίας.

Φαίνεται ότι οι δύσκολοι καιροί που περνάμε επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία και βγάζουν στην επιφάνεια αθέμιτες πρακτικές.

Θέλω να ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου, όλους τους συναδέλφους που στήριξαν τις κοινές προσπάθειες και συνέβαλαν δυναμικά στην εξυπηρέτηση  των συμφερόντων του κλάδου μας και του ελληνικού τουρισμού.

Το μέλλον είναι στα χέρια μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Γιώργος Τελώνης”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top