Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
HAPCO

Η ανάθεση συνεδρίων σε μη τουριστικές εταιρείες βάλλει την εικόνα της Ελλάδας ως ικανού συνεδριακού προορισμού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Φεβρουάριος 2014, 14:28

Η διοίκηση του HAPCO έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη Δ.Σ. του HATTA και με κοινοποίηση τον ΕΟΤ, τον ΣΕΤΕ και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), με θέμα αναθέσεις (ιατρικών/κυβερνητικών) συνεδρίων και λοιπών επιστημονικών εκδηλώσεων (ημερίδων, workshops, κ.λπ.) σε μη τουριστικές εταιρείες.


Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη Δ.Σ. του HATTA και με κοινοποίηση τον ΕΟΤ, τον ΣΕΤΕ και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, ο HAPCO αναφέρει ότι οι αναθέσεις συνεδρίων σε εταιρείες μη τουριστικές (π.χ. διαφημιστικές / εταιρείες δημοσίων σχέσεων) με αποτέλεσμα όχι μόνο να παρεισφρύουν στην αγορά μη επαγγελματίες, αλλά να βάλλεται σημαντικά και η εικόνα της Ελλάδας ως ενός ικανού συνεδριακού προορισμού, διότι άλλο επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις και άλλο τουρισμός και διοργάνωση συνεδρίων.

Εκπροσωπώντας ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς, που δραστηριοποιείται στη διοργάνωση συνεδρίων, μέσω της παρούσας επιστολής, ο HAPCO ενημερώνει για το σημαντικό αριθμό καταγγελιών που δέχεται τελευταία ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO από εταιρείες–μέλη του για ανάθεση (ιατρικών/κυβερνητικών) συνεδρίων και λοιπών επιστημονικών εκδηλώσεων (ημερίδων, workshops, κ.λπ.) σε εταιρείες μη τουριστικές, “γεγονός που όχι μόνο αντιβαίνει τα προβλεπόμενα από την ελληνική νομοθεσία, αλλά καταστρατηγεί βάναυσα τον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής τουριστικής αγοράς”.

Ο HAPCO επισημαίνει ότι ένα συνέδριο περιλαμβάνει σημαντικό μέρος παροχής τουριστικών υπηρεσιών, τις οποίες βάσει Ν. 393/1976 δύναται να προσφέρουν αποκλειστικά και μόνο τουριστικά γραφεία, που διαθέτουν τη σχετική άδεια ΕΟΤ. “Παρ‘όλα αυτά οι αναφορές για ανάθεση συνεδριακού έργου από διάφορες οργανωτικές επιτροπές / επιστημονικές εταιρείες σε εταιρείες μη τουριστικές (π.χ. διαφημιστικές/εταιρείες δημοσίων σχέσεων) μέρα με τη μέρα πληθαίνουν, με αποτέλεσμα όχι μόνο να παρεισφρύουν στην αγορά μη επαγγελματίες, αλλά να βάλλεται σημαντικά και η εικόνα της Ελλάδας ως ενός ικανού συνεδριακού προορισμού, διότι άλλο επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις και άλλο τουρισμός και διοργάνωση συνεδρίων”.

Τέλος, βάσει των ανωτέρω και έχοντας ως κοινό στόχο όχι μόνο την προστασία του ελληνικού τουρισμού, αλλά και την ανάπτυξη του εντός ενός υγιούς πλαισίου λειτουργίας, ο HAPCO ευελπιστεί σε σχετικές ενέργειες των αρμόδιων φορέων προς ενίσχυση των ελέγχων και επιβολή σχετικών κυρώσεων στους παραβαίνοντες τον νόμο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top