Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΕικονική τουριστική επιχείρηση από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης
Επιχειρηματικότητα

Εικονική τουριστική επιχείρηση από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης

Η μαθητική εικονική επιχείρηση του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης λειτουργεί σαν πραγματική επιχείρηση, δημιουργεί μια συγκεκριμένη υπηρεσία, την οποία προωθεί, διαφημίζει και 'πουλά'. Τα όποια κέρδη θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η Leon… Τουριστική ΟΕ είναι η μαθητική εικονική επιχείρηση του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης. Δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία των μαθητών/ -τριών και του υπεύθυνου καθηγητή του Μαθητικού Πολιτιστικού Ομίλου “Νεανικής Επιχειρηματικότητας” της Σχολής, στα πλαίσια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού “Εικονική Επιχείρηση 2014”, του Σωματείου “Επιχειρηματικότητα Νέων” / Junior Achievement Greece (Σ.Ε.Ν. / JA Greece). Σ’αυτόν τον διαγωνισμό συμμετέχουν 50 ιδιωτικά και δημόσια σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Η μαθητική εικονική επιχείρηση του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης λειτουργεί σαν πραγματική επιχείρηση, δημιουργεί μια συγκεκριμένη υπηρεσία, την οποία προωθεί, διαφημίζει και “πουλά”. Τα όποια κέρδη θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, όπως ορίζει τόσο το καταστατικό της “επιχείρησης” όσο και ο κανονισμός του διαγωνισμού. Ειδικότερα, έχει δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα από την οποία προωθεί τον ελληνικό τουρισμό, η ιστοσελίδα παρέχει στον επισκέπτη της τόσο τις απαραίτητες τουριστικές πληροφορίες, αλλά κατατάσει τους προορισμούς και τις υπόλοιπες πληροφορίες με βάση το είδος τουρισμού. Άμεσος στόχος της “επιχείρησης” είναι η επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών, δηλαδή η προσθήκη επιπλέον προορισμών στην ιστοσελίδα, αλλά και η δημιουργία εφαρμογής με πληροφορίες για “έξυπνες” συσκευές και “έξυπνα” τηλέφωνα.

“Η Leon…Τουριστική ΟΕ σκοπό έχει την προώθηση, ενός από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, του ελληνικού τουρισμού και απώτερο στόχο την ενίσχυσή του, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που υπάρχουν τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα, είναι ένας διαχρονικός προορισμός: η ιστορία, αλλά και η φυσική ομορφιά της Ελλάδας προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. Η ταυτότητα του ελληνικού τουρισμού είναι ένας συνδυασμός σφρίγους και τραχύτητας, απομόνωσης και ανθεκτικότητας, αγάπης για τον τόπο και ανοιχτών οριζόντων. Θέλουμε και χρειαζόμαστε ‘τον τουρισμό της Ελλάδας μας στο προσκήνιο'”, αναφερουν οι δημιουργοί της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024