Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τροφοδοσία - εξοπλισμός

Santo Sparkling Wine Brut Methode Traditionnelle: Το πρώτο Ασύρτικο με φυσαλίδες

Τατιάνα Ρόκου - 07 March 2014, 10:17

Το Santo Sparkling, το πρώτο αφρώδες που παρουσιάζεται από οινοποιείο της Σαντορίνης, είναι το αποτέλεσμα ενός στρατηγικού σχεδιασμού με πηγή έμπνευσης το επόμενο βήμα για τον αμπελώνα της Σαντορίνης στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.


Το διάσημο Ασύρτικο από τον αμπελώνα της Σαντορίνης κάνει παγκόσμια πρεμιέρα ως αφρώδης οίνος. Το Santo Sparkling Wine Brut Methode Traditionnelle ανοίγει μια νέα σελίδα για τον Θηραϊκό αμπελώνα αναδεικνύοντας την καινοτομία και τη συνεχή επένδυση της SantoWines τόσο σε επίπεδο οινολογικό, όσο και σε επίπεδο επιχειρηματικότητας και marketing.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο πρόεδρος της SantoWines, κ. Μάρκος Καφούρος, ”ο αφρώδης οίνος Santo αποδεικνύει τον πολυδύναμο χαρακτήρα της ποικιλίας Ασύρτικο, δημιουργεί νέες εμπορικές προοπτικές διεθνώς και ενισχύει στρατηγικά το brand name “Santorini”. Με τον πρώτο αφρώδη οίνο από Ασύρτικο, αυτή η κορυφαία γηγενής ποικιλία αποκτά μια νέα, απογειωτική διάσταση”.

Το Santo Sparkling,  το πρώτο αφρώδες που παρουσιάζεται από οινοποιείο της Σαντορίνης, είναι το αποτέλεσμα ενός στρατηγικού σχεδιασμού με πηγή έμπνευσης το επόμενο βήμα για τον αμπελώνα της Σαντορίνης στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Με σεβασμό στην τοπική αμπελοοινική κληρονομιά και με επιχειρηματική καινοτομία, το Santo Sparkling ενσωματώνει τις πιο υψηλές προδιαγραφές. Η οινοποίησή του γίνεται με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας, και παρουσιάζεται σε συσκευασία εξαιρετικής αισθητικής. Η παραγωγή του είναι σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Η διαδικασία της οινοποίησης από τον οινολόγο της Santo Wines κ. Νίκο Βαρβαρήγο
”Για την παραγωγή μαζέψαμε πρώιμα σταφύλια από την περιοχή του Πύργου. Αφού τα κρυώσαμε στους 5οC, έγινε η εκχύμωση, ακολούθησε στατική απολάσπωση και μετά την αλκοολική ζύμωση είχαμε έτοιμο τον οίνο βάσης σε προδιαγραφές Καμπανίας, δηλαδή στους 11 αλκοολικούς βαθμούς και pH 2,9. Ακολούθησε  σταθεροποίηση και φιλτράρισμα, και στο διαυγή οίνο προστέθηκε το liqueur de tirage. Εμφιαλώθηκε σε ανθεκτικές φιάλες με πώμα crown, ώστε να γίνει η δεύτερη αλκοολική ζύμωση για τη δημιουργία των φυσαλίδων. Ο αφρώδης οίνος στις φιάλες ωρίμασε 7 μήνες με τις οινολάσπες”.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Santo Sparkling στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Έκθεσης ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2014 (7-10 Μαρτίου) στο περίπτερο 146.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top