Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΙσχυροποίηση της γερμανικής τουριστικής αγοράς στη Χαλκιδική
Εκθέσεις

Ισχυροποίηση της γερμανικής τουριστικής αγοράς στη Χαλκιδική

Με αύξηση 10% των προκρατήσεων από τη γερμανική αγορά και ολική επαναφορά των Γερμανών Tour Operators επέστρεψε η Χαλκιδική από την έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.

Το θετικό κλίμα που περιέβαλλε όλη την Ελλάδα στην ITB BErlin 2014 “αγκάλιασε” και τη Χαλκιδική, η οποία βλέπει την παραδοσιακή της αγορά να ισχυροποιείται. Η Χαλκιδική συμμετείχε μέσω του stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με μια αποστολή εκπροσώπων του Τουριστικού της Οργανισμού, ξενοδόχων και τουριστικών γραφείων που ξεπερνούσε τα 30 άτομα. Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης, είναι σαφείς ενδείξεις ότι το πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί δεν αφορά μόνο τη φετινή χρονιά, αλλά επεκτείνεται και στο μέλλον.

“Είχαμε την ευκαιρία να προωθήσουμε στους μεγαλύτερους ξένους τουριστικούς πράκτορες το νέο ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής της Κεντρικής Μακεδονίας υπό το brand name ‘Very Macedonia’ και να ενισχύσουμε την αναβαθμισμένη τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειάς μας σε μια από τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις για τον τουρισμό, την έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο. Με συντονισμένες δράσεις και διαρκή παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, προβάλλουμε την περιοχή μας ως ένα ευρύ πεδίο προορισμών και επιλογών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις θεματικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως οι προσκυνηματικές περιηγήσεις, ο ιαματικός και συνεδριακός τουρισμός και ο τουρισμός city break. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τη συμμετοχή μας στην ITB στο Βερολίνο είναι αισιόδοξα. Το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών, ιδιαίτερα των Γερμανών, δεν περιορίζεται στο καθιερωμένο δίπτυχο ‘ήλιος και θάλασσα’, αλλά επεκτείνεται  και σε άλλες, εναλλακτικές τουριστικές επιλογές. Προς αυτή την κατεύθυνση, είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε περαιτέρω το τουριστικό προβάδισμα της περιοχής μας στις αγορές-στόχους και να εργαστούμε εντατικά για την αύξηση των αφίξεων και την παγίωση της τουριστικής μας ταυτότητας κατά τη φετινή τουριστική περίοδο”, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας k. Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Π.Κ.Μ. στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB.

Όλα τα “πρωτοκλασάτα” ονόματα των Γερμανών Tour Operators συνεργάζονται φέτος με ξενοδοχεία της Χαλκιδικής: TUI, Thomas Cook – Neckerman, AllTours, FTI, Schauinsland, Der Touristik, Attica, Medina Reizen, αλλά και γραφεία ειδικού ενδιαφέροντος (special interest) εντείνουν τις δραστηριότητές τους στη Χαλκιδική.

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος και ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιωάννης Γιώργος, υποστήριξαν τη στρατηγική της περιοχής που συμβαδίζει με την παγκόσμια τάση του “Responsible Tourism”, σύμφωνα με την οποία προωθείται ο αειφόρος τουρισμός.

Οι “Γαλάζιες Σημαίες” στις παραλίες, τα “Πράσινα Κλειδιά” των ξενοδοχείων, το Άγιο Όρος ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, οι περιοχές που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA 2000, προωθήθηκαν από τους εκπροσώπους της περιοχής ως εγγύηση πιστοποίησης της ποιότητάς τους.

Στα πλαίσια της συνεργασίας της Χαλκιδικής με άλλες περιοχές προκειμένου να οργανωθούν πακέτα ειδικών μορφών τουρισμού, η Χαλκιδική συνδυάστηκε με τη Θεσσαλονίκη και αποτέλεσε τμήμα του προγράμματος “Via Egnatia”, που παρουσίασε τα φυσικά και πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος κατά μήκος της διαδρομής της αρχαίας λεωφόρου, στους οδικούς τουρίστες.

Με τους οδικούς άξονες ανοιχτούς και τις απευθείας πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών Aegean, airberlin, Ryanair, German Wings και easyJet, από 14 αεροδρόμια της Γερμανίας, η Χαλκιδική προσφέρει πολλές επιλογές πρόσβασης στους Γερμανούς επισκέπτες της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024