Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤο ΤΑΙΠΕΔ ζητά βελτιωμένη προσφορά από τη Lamda Development έως τις 26 Μαρτίου
Επενδύσεις

Το ΤΑΙΠΕΔ ζητά βελτιωμένη προσφορά από τη Lamda Development έως τις 26 Μαρτίου

Αποσφραγίστηκε χθες η δεσμευτική οικονομική προσφορά της Lamda Development για την αγορά των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, αφού τη λάβει υπόψη του, καθώς και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίαση του για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το Διοικητικό Συμβούλιο σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων προχώρησε χθες στην αποσφράγιση της αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ. Ακολούθησε η αποσφράγιση της δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας.

Σε συνέχεια σχετικής διαβούλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε τη Lamda Development να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014. Οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της τελικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης (“fairness opinion”).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, αφού λάβει υπόψη του τα ανωτέρω, καθώς και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίαση του για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024