Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά λεωφορεία

ΗΑΤΤΑ: Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι μοιραίο για τον τουρισμό

Θοδωρής Κουμέλης - 31 Μάρτιος 2014, 09:32

Ο HATTA ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς να αποσύρουν άμεσα τις διατάξεις του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης που αφορούν στις νέες άδειες κυκλοφορίας τόσο για νέα όσο και για μεταχειρισμένα τουριστικά λεωφορεία και να μην οδηγήσουν σε εξαφάνιση ένα ολόκληρο κομμάτι της ελληνικής αγοράς.


“Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έφερε προς ψήφιση στη Βουλή ένα νομοσχέδιο ‘σκούπα’, το οποίο -στο όνομα της ενίσχυσης του ανταγωνισμού στον τουρισμό- ενσωματώνει, χωρίς ενδιαφέρον για τον αντίκτυπο στην ήδη ταλαιπωρημένη από τη μακροχρόνια κρίση ελληνική αγορά, σημαντικό μέρος των προτάσεων της πρόσφατης Έκθεσης του ΟΟΣΑ για τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα”, αναφερει σε ανακοίνωσή του ο ΗΑΤΤΑ.

Πιο αναλυτικά, ο σύνδεσμος αναφέρει:
“Όσον αφορά τον τουριστικό τομέα, μεταξύ άλλων:

  • Επιτρέπει να εκδίδονται νέες άδειες κυκλοφορίας τόσο για νέα όσο και για μεταχειρισμένα τουριστικά λεωφορεία. Οι σχετικές προϋποθέσεις δεν θα εκσυγχρονίσουν τον στόλο των τουριστικών λεωφορείων. Όσον αφορά δε τις αντικαταστάσεις ήδη υπαρχόντων λεωφορείων, οι επαγγελματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στο τουριστικό λεωφορείο θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια σε καταστροφή και έξοδο από το επάγγελμα.
  • Το ήδη συρρικνωμένο στον υπέρτατο βαθμό μεταφορικό έργο των τουριστικών λεωφορείων παραχωρείται και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, για να το εκτελούν με Επιβατηγά Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκίνητα (!), ενώ οι τελευταίοι δεν υποχρεώνονται και πάλι να ανοίξουν στον ανταγωνισμό κομμάτια του δικού τους έργου. Ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων θα γονατίσει, χωρίς να έχει καν τη δυνατότητα να συμμετάσχει στον πολυθρύλητο ‘υγιή ανταγωνισμό’, όταν οι ‘ανταγωνιστές’ του θα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα.  

Είναι απαράδεκτο να συμβεί αυτό, όταν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο -για μία ακόμη φορά- δεν αγγίζει τα ΚΤΕΛ, την απελευθέρωση του έργου των οποίων έχει ζητήσει ο ΟΟΣΑ, αλλά ούτε και τα ταξί, που η απελευθέρωση του έργου τους έχει μετατεθεί ήδη πολλές φορές στις καλένδες...

Ζητούμε από τους συναρμόδιους υπουργούς να αποσύρουν άμεσα τις παραπάνω διατάξεις του νομοσχεδίου, και όσες άλλες είναι προβληματικές, και να μην οδηγήσουν σε εξαφάνιση ένα ολόκληρο κομμάτι της ελληνικής αγοράς.

Ζητούμε από τη Βουλή των Ελλήνων να μην ψηφίσει αυτές τις διατάξεις, διότι όποια καταστροφή επέλθει τώρα, δεν θα μπορέσει να διορθωθεί ποτέ”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top