Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσκεψη ΟΑΕΔ Πελοποννήσου και Τ.Ο.Π. για τη στήριξη του ξενοδοχειακού κλάδου
Περιφέρεια

Σύσκεψη ΟΑΕΔ Πελοποννήσου και Τ.Ο.Π. για τη στήριξη του ξενοδοχειακού κλάδου

Εκτενής συζήτηση πραγματοποιήθηκε για τη στήριξη των εργαζομένων του κλάδου σε τοπικό επίπεδο, μέσω των εργαλείων που διαθέτει ο ΟΑΕΔ, αλλά και την αναζήτηση νέων μορφών παροχής κινήτρων για τη δημιουργία και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στις 29 Μαρτίου μεταξύ του περιφερειακού διευθυντή Πελοποννήσου του ΟΑΕΔ κ. Γιάννη Καρβέλη και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η αναγκαιότητα διερεύνησης των τοπικών αναγκών στήριξης του ξενοδοχειακού κλάδου και η δυνατότητα συνεργασίας των φορέων για την προώθηση της απασχόλησης και τη μέγιστη συμβολή της στην ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Τ.Ο.Π. κ. Κων/νος Μαρινάκος αναφέρθηκε στη σημαντική ωφελιμότητα που παρέχεται στον κλάδο μέσω των προγραμμάτων για τον κοινωνικό τουρισμό και τη διατήρηση θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ανάγκη επέκτασης των εν λόγω προγραμμάτων, έτσι ώστε να καταστούν ακόμα πιο δελεαστικά και επωφελή προς τις τουριστικές επιχειρήσεις, προσφέροντας επιπλέον οικονομικά και φοροαπαλλακτικά κίνητρα, προσαρμοσμένα στους συνεχείς μεταβαλλόμενους όρους της αγοράς.

Τέλος, εκτενής συζήτηση πραγματοποιήθηκε για τη στήριξη των εργαζομένων του κλάδου σε τοπικό επίπεδο, μέσω των εργαλείων που διαθέτει ο ΟΑΕΔ, αλλά και την αναζήτηση νέων μορφών παροχής κινήτρων για τη δημιουργία και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024