Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Μαδρίτη θα φιλοξενήσει την Παγκόσμια Σύνοδο του WTCC το 2015
Διεθνές Τουριστικό & Ταξιδιωτικό Συμβούλιο

Η Μαδρίτη θα φιλοξενήσει την Παγκόσμια Σύνοδο του WTCC το 2015

Το Διεθνές Τουριστικό & Ταξιδιωτικό Συμβούλιο (WTTC) ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει το 15ο παγκόσμιο συνέδριό του στην Μαδρίτη, στην Ισπανία, στον Απρίλιο του 2015. Το 2013 υπήρξε ένα ιστορικό έτος για την Ισπανία, καθώς υποδέχθηκε 60,6 εκατ. τουρίστες, 5,6% περισσότερους από τον προηγούμενο χρόνο, οι οποίοι ξόδεψαν 59,082 εκατ. ευρώ, μια εκτιμώμενη αύξηση 96% συγκριτικά με το 2012.

Η Παγκόσμια Σύνοδος του WTTC, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια συγκέντρωση των ηγετών στον χώρο του ταξιδιού και του τουρισμού, θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 απριλίου 2015 στη Μαδρίτη και θα φιλοξενηθεί από το Υπουργείο Βιομηχανίας, Ενέργειας & Τουρισμού της Ισπανίας και το Δήμο της Μαδρίτης.

Ο τόπος συνάντησης της επόμενης διεθνούς συνόδου για το 2015 παρουσιάστηκε στην Μαδρίτη, παρουσία του κ. David Scowsill, προέδρου και διεθύνοντα συμβούλου του WTTC, της κα Isabel Borrego, γενικής γραμματέως του Υπουργείου Τουρισμού της Ισπανίας, του κ. Ignacio Gonzalez, προέδρου του Comunidad de Madrid and Ayuntamiento de Madrid και της κας Ana Botella, δημάρχου της Μαδρίτης.

Ο κ. Scowsill δήλωσε: “Η Παγκόσμια Σύνοδος του WTTC είναι το πιο ισχυρό και σημαντικό γεγονός της χρονιάς στο χώρο του τουρισμού και του ταξιδιού, φέρνοντας κοντά περίπου 700 ηγέτες για να αντιμετωπίσουν μερικά από τα πιο πιεστικά θέματα που αντιμετωπίζει η τουριστική μας βιομηχανία σήμερα. Ο ταξιδιωτικός και τουριστικός τομέας αποτελεί κύρια παραγωγό θέσεων εργασίας και οικονομικού πλούτου παγκοσμίως, συνεισφέροντας στο 9% του διεθνούς ΑΕΠ και παρέχοντας 1 στις 11 θέσεις εργασίας στον πλανήτη. Στην Παγκόσμια Σύνοδο θα τεθεί και το ζήτημα τι μπορούν να κάνουν οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί τομείς για να παράγουν μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού και του ταξιδιού σε όλον τον κόσμο”.

Η Ισπανία είναι μία μεγάλη τουριστική οικονομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του WTTC, η συνεισφορά της τουριστικής βιομηχανίας της Ισπανίας στη συνολική οικονομία της χώρας είναι 161 δισ. δολ. –η 7η υψηλότερη από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο- και επιδοτεί 2,7 εκατ. θέσεις εργασίας. Παρομοίως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) κατατάσσει την Ισπανία δεύτερη στον κόσμο σε τουριστικές εισπράξεις, δεύτερη μετά τις ΗΠΑ και τρίτη σε όρους παγκόσμιων αφίξεων.

Το 2013 υπήρξε ένα ιστορικό έτος για την Ισπανία, καθώς υποδέχθηκε 60,6 εκατ. τουρίστες, 5,6% περισσότερους από τον προηγούμενο χρόνο. Αυτοί οι ταξιδιώτες ξόδεψαν 59,082 εκατ. ευρώ, το οποίο σημαίνει εκτιμώμενη αύξηση 96% συγκριτικά με το 2012. Η συνεισφορά του τομέα του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας ήταν 10,9% και αντιπροσώπευε το 12% της συνολικής απασχόλησης.

Ο κ. Scowsill συνέχισε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η Μαδρίτη επιλέχθηκε ως ‘οικοδεσπότης’ για την 15η Παγκόσμια Σύνοδο τον Απρίλιο του 2015. Θα πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη, για πρώτη φορά από το 2007, παρέχοντας την τέλεια ευκαιρία να αποδειχθεί η οικονομική και κοινωνική σημασία του τομέα του ταξιδιού και του τουρισμού στους καταναλωτές και τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο. Η Ισπανία είναι μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές οικονομίες και φιλοξενώντας την Παγκόσμια Σύνοδο θα ενεργοποιήσει την πρωτεύουσα της Ισπανίας στο να δείξει τι διαθέτει στο ενεργητικό της στον τομέα του τουρισμού”.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή Παγκόσμια Σύνοδος του WTTC θα πραγματοποιηθεί στο Hainan της Κίνας, στις 24 και 25 Απριλίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024