Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Etihad Airways ανακοινώνει θετική ανάπτυξη για το α' τρίμηνο του 2014
Αεροπορικές εταιρείες

Η Etihad Airways ανακοινώνει θετική ανάπτυξη για το α' τρίμηνο του 2014

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 27% και έφτασαν τα 1,4 δισ. δολ. κατά τη διάρκεια του α' τριμήνου του 2014.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε τα καλύτερα αποτελέσματα Α’ τριμήνου μέχρι σήμερα για όγκο επιβατών και φορτίων. Τα συνολικά κέρδη ανήλθαν σε $1,4 δις κατά τη διάρκεια του τριμήνου, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 27% σε σχέση με το 2013. 
 
Συνολικά, κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου 2014, 3,2 εκατ. επιβάτες ταξίδεψαν με την Etihad Airways παρουσιάζοντας αύξηση 14% σε σχέση με τους 2,8 επιβάτες που επέλεξαν την αεροπορική για τις μετακινήσεις τους το ίδιο διάστημα πέρυσι. 
 
Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Παρόλο που ο κλάδος της αεροπορίας παγκοσμίως αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως οι υψηλότερες από το αναμενόμενο τιμές καυσίμων και ο αμείλικτος ανταγωνισμός σε βασικές διεθνείς αγορές κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2014, συνεχίζουμε να ξεπερνάμε σε απόδοση τις αγορές  επιβατών και φορτίου και να ανεβάζουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για την Etihad Airways.”
 
Οι ισχυρές μας επιδόσεις υπογραμμίζουν τη συνεχή επιτυχία του ειδικού στρατηγικού πλάνου, που εστιάζει σε τρεις θεμελιώδεις πυλώνες: την οργανική ανάπτυξη δικτύου, τις συνεργασίες κοινού κωδικού, και τις επενδύσεις σε ιδία κεφάλαια άλλων αεροπορικών στον κόσμο. Η μοναδική αυτή στρατηγική αλλά και οι επενδύσεις στα προϊόντα, στις υπηρεσίες και στη δομή μας, σημαίνει πως η Etihad Airways οδεύει δυνατά προς αύξηση εσόδων και καταγραφή κερδών το 2014“.
 
Οι όγκοι της Etihad Airways ενισχύθηκαν από τον ταχύ ρυθμό ανάπτυξης του διεθνούς δικτύου δρομολογίων της. Οι προορισμοί που λειτουργούν μέχρι και το τέλος του α’ τετραμήνου 2014 φτάνουν τους 95, αριθμός αυξημένος κατά 6 προορισμούς σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2013. Οι κορυφαίες στιγμές του δικτύου για το Α’ τρίμηνο περιλαμβάνουν την έναρξη καθημερινής πτήσης στη Μεδίνα, τον τέταρτο προορισμό της Etihad Airways στη Σαουδική Αραβία, την αύξηση της συχνότητας σε έξι προορισμούς όπως: Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ, Μόναχο στη Γερμανία, Κολόμπο στη Σρι Λάνκα, και Τσενγκτού στην Κίνα. Μέχρι το τέλος του 2014, η αεροπορική εταιρεία θα προσθέσει δρομολόγια σε οκτώ επιπλέον προορισμούς, αυξάνοντας το παγκόσμιο δίκτυο προορισμών της σε 103. 
 
Η οργανική ανάπτυξη υποστηρίχθηκε από την ανάπτυξη συνεργασιών κοινού κωδικού και συμμετοχικού κεφαλαίου, που έφερε ως αποτέλεσμα 678.000 επιβάτες στις πτήσεις της Etihad Airways το Α’ τρίμηνο του έτους, ποσοστό 25% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του 2013. Τα έσοδα από τις συνεργασίες κοινού κωδικού και συμμετοχικού κεφαλαίου σημείωσαν 23% αύξηση, φτάνοντας τα $223 εκατ, ποσό που αντιστοιχεί στο 22% των συνολικών εσόδων στο τρίμηνο. 
 
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, νέες συμφωνίες κοινού κωδικού υπογράφηκαν από τις αεροπορικές Air Europa και JetBlue, ενώ επεκτάθηκε η υπάρχουσα συμφωνία κοινού κωδικού με την airBaltic. Παράλληλα, η Etihad Airways έλαβε ρυθμιστική έγκριση για την απόκτηση του 49% της Air Serbia.  
 
Για την εξυπηρέτηση του διπλάσιου αριθμού ανάπτυξης στον όγκο των επιβατών, ο στόλος της Etihad Airways επεκτάθηκε σε 95 αεροσκάφη το α’ τρίμηνο του 2014, σημειώνοντας μία αύξηση 30% στον όγκο του στόλου σε σχέση με το Α΄ τρίμηνο 2014. Η χωρητικότητα επιβατών της αεροπορικής μετρούμενη βάσει του Δείκτη Διαθέσιμων Χιλιομετρικών Θέσεων, παρουσίασε ετήσια αύξηση 21% φτάνοντας τα 19,2 δισ. 
Πολλοί παράγοντες συνέβαλλαν στην ραγδαία αύξηση των εσόδων της Etihad Cargo, το α’τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2013, με εξαιρετική απόδοση στις αγορές της Ινδίας (+32%), και της Κίνας (+14%), την παρουσίαση νέων δρομολογίων στη Βραζιλία και στο Βιετνάμ, και την έντονη ζήτηση για λύσεις charter πτήσεων. Ο όγκος φορτίων ενισχύθηκε επίσης με την παρουσίαση μίας κοινής φορτωτικής υπηρεσίας με την DHL, που εξυπηρετεί το Πακιστάν, και τις αγορές των χωρών του Κόλπου εκτός του Άμπου Ντάμπι. 
 
Στο τέλος του α’ τριμήνου, οι εργαζόμενοι της Etihad Airways ανήλθαν σε 18.543 σημειώνοντας 69% ετήσια αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μέρος αυτής της σημαντικής αύξησης μπορεί να αποδοθεί στην εξαγορά των Υπηρεσιών Αεροδρομίου του Άμπου Ντάμπι (Abu Dhabi Airport Services, ADAS) της Τροφοδοσίας Πτήσεων του Άμπου Ντάμπι (Abu Dhabi In-Flight Catering, ADIFC) και της Εταιρείας Φορτίων του Άμπου Ντάμπι (Abu Dhabi Cargo Company, ADCC) το 2013. Από τους εργαζόμενους της αεροπορικής, οι 1.516 είναι γηγενείς, ποσοστό αυξημένο κατά 18% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα τον προηγούμενο χρόνο. Το πρόγραμμα Εμιρατοποίησης της Etihad Airways περιλαμβάνει προγράμματα για δόκιμους πιλότους, μηχανικούς και απόφοιτους μάνατζερς. 
 
Το α’ τρίμηνο του έτους η Etihad Airways κέρδισε τέσσερα βραβεία στα οποία συμπεριλαμβάνεται το Βραβείο Ηγεσίας στην Αγορά της Αεροπορίας στα 40α Βραβεία του περιοδικού at Air Transport World, κατά τη διάρκεια των Airline Industry Achievement Awards. 
 
Το α’ τρίμηνο του 2014, η Etihad Airways: 
– Αποκάλυψε τη νέα δομή για τον Όμιλο Etihad Aviation που περιλαμβάνει την Etihad Airways, το νέο Όμιλο Hala, τις Υπηρεσίες Αεροδρομίου Etihad, και τις υποστηρικτικές λειτουργίες του Ομίλου 
– Παρουσίασε νέες καθημερινές πτήσεις μεταξύ του Άμπου Ντάμπι και της Μεδίνας, και αύξησε τη συχνότητα σε έξι προορισμούς που περιλαμβάνουν τη Νέα Υόρκη, το Κολόμπο και το Τσενκγτού 
– Υπέγραψε νέες συμφωνίες κωδικού με την Air Europa και την Jet Blue και επέκτεινε τη συμφωνία κοινού κωδικού με την airBaltic 
– Παρουσίασε κοινή φορτωτική υπηρεσία με την DHL που εξυπηρετεί το Πακιστάν και τις αγορές του Κόλπου
– Πρόσθεσε 6 αεροσκάφη στον στόλο της που πλέον απαριθμεί 95 αεροσκάφη
– Παρουσίασε το πρόγραμμα ύπνου και τα σετ ταξιδιού περιορισμένης έκδοσης
– Έγινε η Επίσημη Αεροπορική Εταιρεία Συνεργάτης του Major League Soccer στις ΗΠΑ 
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024