Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Ενδιαφέρον της Hellenic Seaplanes για ανάπτυξη υδατοδρομίων στις λίμνες

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Απρίλιος 2014, 11:59

Δυναμικά μπαίνει η Hellenic Seaplanes στην ανάπτυξη υδατοδρομίων όχι μόνο στα νησιά, αλλά και στις λίμνες της Ελλάδος.


Στον επιχειρηματικό σχεδιασμό η Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ/Hellenic Seaplanes SA. συμπεριλαμβάνει και τη σύνδεση της νησιωτικής Ελλάδας με την ηπειρωτική, μέσω των λιμνών της.
 
Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, κ. Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρει: “Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς,  συμπεριλαμβανομένων και των λιμνών της Ελλάδος.Στοχεύουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάπτυξης δικτύου υδατοδρομίων όπου θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας”.
 
Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, η εταιρεία προχώρησε με τις διαδικασίες δημιουργίας υδατοδρομίων σε 7 λίμνες και κατέθεσε φακέλους στους αρμόδιους φορείς. Οι πρώτες λίμνες που έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες είναι η λίμνη Τριχωνίδας στο Αγρίνιο, η λίμνη Βεγορίτιδας στο Αμύνταιο, η λίμνη Παμβώτιδας στα Ιωάννινα, η λίμνη Καϊάφα στην Ζαχάρω Ηλείας, η λίμνη Πολυφύτου στην Κοζάνη, η λίμνη Κερκίνης στις Σέρρες και η λίμνη Μεγάλης Πρέσπας στην Φλώρινα.
 
Η εταιρεία συνεχίζει τις συναντήσεις με την Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου και τις διευθύνσεις της ανά περιοχή  καθώς και άλλους φορείς που εμπλέκονται στην διαδικασία παραχωρήσεων για  τα υδατοδρόμια στις λίμνες, με στόχο αμέσως μετά το Πάσχα να κατατεθούν οι φάκελοι για δημιουργία υδατοδρομίων στις λίμνες Πλαστήρα, Καστοριάς, Βιστωνίδας και Βόλβης.
 
Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι “στην Ελλάδα χρειαζόμαστε σύγχρονες,  αλλά παράλληλα έξυπνες υποδομές όπου θα φέρουν μαζί τους την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς”. Συγκεκριμένα είπε ότι τα υδατοδρόμια στις λίμνες είναι έργα μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη των ευρύτερων περιοχών, αλλά και της διασύνδεσης των παραλίμνιων δήμων με την υπόλοιπη Ελλάδα.” Έχουμε  στόχο να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μεταφορών με υδροπλάνα, πάντα μέσα στα πλαίσια της σωστής περιβαλλοντικής διαχείρισης, αλλά και τις εφαρμοστέες νομικές απαιτήσεις για το περιβάλλον”. 

 
Στη φωτογραφία η λίμνη Τριχωνίδα.
 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top