Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΞεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Ν. Κορέα
Ναυάγιο

Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Ν. Κορέα

Στους 104 έχει φτάσει ο επίσημος απολογισμός των καταμετρημένων νεκρών από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από τους δύτες στο εσωτερικό του πλοίου. Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας προχωρά σε συλλήψεις υψηλόβαθμων μελών του πληρώματος μετά από καταγγελίες ότι μέλη του πληρώματος ρωτούσαν για οδηγίες και δεν έπαιρναν απάντηση από τη γέφυρα.

Τις 104 έφτασαν οι καταμετρημένοι σοροί που έχουν ανασυρθεί από το φέρι που ναυάγησε την περασμένη Τετάρτη στη Νότια Κορέα και στο οποίο επέβαιναν 476 άτομα, στην πλειοψηφία τους μαθητές λυκείου που πήγαιναν σχολική εκδρομή. Τουλάχιστον 198 άτομα αγνούνται ακόμα, όπως αναφέρουν οι αρχές που συνεχίζουν ασταμάτητα την προσπάθεια να ανασύρουν από το βυθισμένο πλοίο όσους περισσότερους μπορούν, με τη βοήθεια 200 δυτών.
 
Οι οικογένειες των θυμάτων επικρίνουν ανοιχτά τις αντιδράσεις της κυβέρνησης και των αρχών από την ώρα του ναυαγίου καθώς θεωρούν ότι η επιχείρηση για τη διάσωση των επιβατών οργανώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση.
 
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο έμπειρος πλοίαρχος Λι Τζουν-Σέοκ καθυστέρησε την εκκένωση του πλοίου και κατόπιν το εγκατέλειψε, ενώ ακόμη εκατοντάδες επιβάτες παρέμεναν μέσα σε αυτό, πολλοί εξ αυτών παγιδευμένοι στις καμπίνες τους. 
 
Ο πλοίαρχος και δύο μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και μια υπαξιωματικός με ελάχιστη εμπειρία που βρισκόταν στη γέφυρα τη στιγμή του δυστυχήματος, συνελήφθησαν το Σάββατο. Άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap. Σύμφωνα με το πρακτορείο, έχουν συλληφθεί τρεις υπαξιωματικοί και ένας από τους μηχανικούς του πλοίου.

Πηγή φωτογραφίας: CBS News 
 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024