Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΑξιοποίηση μουσειακού υλικού των σιδηροδρόμων
ΟΣΕ

Αξιοποίηση μουσειακού υλικού των σιδηροδρόμων

Η αξιοποίηση του μουσειακού υλικού που διαθέτει ο ΟΣΕ ανακοινώθηκε πρόσφατα με τη δρομολόγηση βασιλικών βαγονιών, και παλαιών ατμομηχανών.

Μνήμες και εικόνες από το παρελθόν του σιδηροδρόμου υπόσχονται να μας χαρίσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ με την δρομολόγηση μουσειακού υλικού που υπάρχει διάσπαρτο σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο και η αξιοποίηση του είναι πλέον θέμα χρόνου.
 
Βασιλικά βαγόνια, βαγόνια του θρυλικού ‘Οριεντ Εξπρές καθώς και ατμήλατες μηχανές θα δρομολογηθούν και πάλι στις ράγες ικανοποιώντας τους λάτρεις του μουσειακού σιδηροδρόμου. Όπως αποκάλυψε σε δημοσιεύματα ο πρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ κ. Στέφανος Αγιάσογλου, δυο βασιλικά βαγόνια που βρίσκονται στον Βόλο θα μεταφερθούν στην Πελοπόννησο ώστε να χρησιμοποιηθούν στο εκεί μετρικό δίκτυο, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τα βαγόνια του Όριεντ Εξπρές.
 
Επίσης ο κ. Αγιάσογλου αναφέρθηκε στις συνεννοήσεις που γίνονται με το Υπουργείο Τουρισμού και την υπουργό κα Όλγα Κεφαλογιάννη για την τουριστική αξιοποίηση του μουσειακού τροχαίου υλικού. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τόσο το τροχαίο υλικό όσο και οι ατμήλατες μηχανές βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση χάρις στο μεράκι και την αγάπη φίλων που αγαπούν το τρένο.
 
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024