Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ημερίδες

Ημερίδα και ανοικτό σεμινάριο για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Μάιος 2014, 15:55

Κατά τη διάρκεια ημερίδας για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης στις 8 Μαΐου, θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων μεγάλης έρευνας σχετικά με την εικόνα και την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού.


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Τομέας Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Φιλοξενίας) και τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα και εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, την Πέμπτη 8 Μαΐου στις 15:30. Η ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, θα εξετάσει -μεταξύ άλλων- την ένταξη της υπαίθρου στο city break, διερευνώντας την “άλλη Θεσσαλονίκη”.

Στην ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού και δημοσίων σχέσεων κ. Σπύρος Πέγκας. Η είσοδος στην ημερίδα και στο σεμινάριο είναι ελεύθερη για το κοινό, και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων μεγάλης έρευνας σχετικά με την εικόνα και την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού από τον επιστημονικό υπεύθυνο του έργου καθηγητή δρ. Ευάγγελο Χρήστου και την ερευνητική του ομάδα (κ.κ. Κυριακή Κουντουργιάννη και Φωτεινή Μποτίτση). Η έρευνα εκπονήθηκε κατά τους τελευταίους δύο μήνες από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από διάφορους ομιλητές που θα εκπροσωπήσουν διαφορετικούς κλάδους, όπως η κα Χρύσα Γρανούζη (πρόεδρος τουρισμού του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης), η κα Αθανασία Καράμαλη (υπεύθυνη πωλήσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυναικών “Άγιος Αντώνιος), η κα Λία Παπαδράγκα (υπεύθυνη επικοινωνίας του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα), η δρ. Ελένη Μαλούπα (διευθύντρια ινστιτούτων φυτικής παραγωγής ΕΛΓΟ Δήμητρα) και η κα Μαρία Εμμανουλίδου (υπεύθυνη κατεύθυνσης αγροτικού τουρισμού στο Κολλέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης).

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος της ημερίδας θα ακολουθήσει η πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, στο οποίο οι καθηγητές του Τομέα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Φιλοξενίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δρ. Ευάγγελος Χρήστου και δρ. Φώτης Κιλιπίρης θα αναπτύξουν αντίστοιχα θέματα που σχετίζονται με το σύγχρονο τουριστικό μάρκετινγκ και τις προσωπικές επικοινωνιακές δεξιότητες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top