Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣύσκεψη στον ΟΛΠΑ για την ανάπτυξη του λιμένα Πατρών
Λιμένες

Σύσκεψη στον ΟΛΠΑ για την ανάπτυξη του λιμένα Πατρών

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στον ΟΛΠΑ, τέθηκε το θέμα της επέκτασης των δραστηριοτήτων του λιμένα, με κύριο σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και κυρίως σε σχέση με τη διασύνδεση όλων των λιμένων της Μεσογείου μέσω της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου.

Για τα μείζονα θέματα της περαιτέρω ανάπτυξης του λιμένα Πατρών και της ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων που θα καταστήσουν το λιμάνι σύγχρονο και λειτουργικό, συζήτησαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος κ. Απόστολος Κατσιφάρας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών κ. Κώστα Πλατυκώστα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο υπ. αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος και υπ. περιφερειακοί σύμβουλοι, τέθηκε το θέμα της επέκτασης των δραστηριοτήτων του λιμένα, με κύριο σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και κυρίως σε σχέση με τη διασύνδεση όλων των λιμένων της Μεσογείου μέσω της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου, στην οποία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Επιπλέον, στη συνάντηση, έγινε αναφορά από τους συμμετέχοντες και στα έργα υποδομής, τα οποία και χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Ταμείο.

Να σημειωθεί πως ο κ. Κατσιφάρας κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της Διαπεριφερειακής Ομάδας “Αδριατική-Ιόνιο” της Επιτροπής των Περιφερειών. Οι μακροπεριφερειακές στρατηγικές προωθούν τη συνεργασία μεταξύ χωρών και περιφερειών για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων σε θέματα περιβάλλοντος, ασφάλειας, συγκοινωνιών και τουρισμού και την αξιοποίηση κοινών ευκαιριών.

“Πριν μερικούς μήνες στη Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, μιλήσαμε και συμφωνήσαμε για μια Θαλάσσια Στρατηγική για τη Μεσόγειο, η οποία θα διαμορφώσει μια καινούργια δυναμική και συνθήκες ολοκληρωμένης συντακτικής συνεργασίας για τις χώρες πέριξ της Μεσογείου, μεταξύ των οποίων και η περιοχή μας” σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας. Και κατέληξε: “Το λιμάνι της Πάτρας δε θα αποτελεί μόνο την πύλη εξόδου της χώρας για την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά κυρίως θα μετατραπεί σε κομβική λιμενική υποδομή για επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές, δεδομένης και της κατασκευής του δυτικού άξονα και της Ολυμπίας Οδού, ενώ μέσω αυτού παρέχονται σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αύξηση των θέσεων εργασίας με ταυτόχρονη μείωση της ανεργίας”.

Κατά την παραμονή του στο νέο λιμένα Πατρών, ο κ. Κατσιφάρας επισκέφθηκε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, όπου συναντήθηκε με εργαζομένους, αλλά και τον υπολιμενάρχη κ. Βασιλόπουλο.

Συζήτησαν, κυρίως, για θέματα ασφαλείας και ενίσχυσης του τεχνολογικού εξοπλισμού (προμήθεια σκάνερ), ώστε να γίνεται αποτελεσματικότερα η δουλειά τους, ενώ συνεχάρη όλους για την επίπονη και συνεχή προσπάθειά τους.

Τέλος, μίλησαν για τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην ενίσχυση της ασφάλειας με την κατασκευή της περίφραξης που χρηματοδοτείται από το Π.Ε.Π., προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ. Το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και άμεσα ολοκληρώνεται και θα παραδοθεί προκειμένου έτσι να μην είναι προσβάσιμοι οι χώροι του λιμανιού, δίχως να υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024