Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τρένο

Νέα υπερταχεία μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Μάιος 2014, 09:56

Οι Σιδηρόδρομοι της Τουρκίας ανακοίνωσαν τον περασμένο Ιανουάριο ότι το ύψος των επενδύσεων που θα πραγματοποιήσουν μέσα στο 2014 θα φτάσει τα 620 εκατ. ευρώ.


Με μια νέα υπερταχεία σιδηροδρομική γραμμή θα ενωθεί από τα τέλη Μαΐου 2014 η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα, “μικραίνοντας” την απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων από 6,5 ώρες που είναι τώρα με το αυτοκίνητο, σε 3,5 ώρες.

Η Κωνσταντινούπολη, που είναι η πιο πολυπληθής πόλη της Τουρκίας, απέχει από την πρωτεύουσα της χώρας 576 χιλιόμετρα, τα οποία θα καλύπτονται με το τρένο προσφέροντας στους ταξιδιώτες μεγάλη ασφάλεια και ταχύτητα. Η υπερταχεία θα περνά και από το τούνελ του Μαρμαρά - Βόσπορου, που έχει μήκος 13 χιλιόμετρα.

Αυτήν τη στιγμή στην Τουρκία υπάρχουν γραμμές υπερταχείας μεταξύ της Άγκυρας, της Konya  και του Eskisehir. Η τουρκική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι επενδύει στις μεταφορές ως μέρος του προγράμματος “2023 Vision”, το οποίο στόχο έχει να βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας στην επέτειο των 100 χρόνων της νέας, μοντέρνας Τουρκίας το 2023. Το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία 11.000 χιλιομέτρων νέων σιδηροδρόμων, επεκτείνοντας έτσι τις νέες υπερταχείες. Οι Σιδηρόδρομοι της Τουρκίας ανακοίνωσαν τον περασμένο Ιανουάριο ότι το ύψος των επενδύσεων που θα πραγματοποιήσουν μέσα στο 2014 θα φτάσει τα 620 εκατ. ευρώ και, φυσικά, θα έχει στόχο τη δημιουργία νέων υψηλών ταχυτήτων τρένων.

|
Share |
1 Σχόλια
Σχόλια Αναγνωστών

Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top