Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑύξηση 297% των ξενοδοχειακών τιμών στη Λισαβόνα μέσα σε 30 ημέρες, ενόψει του τελικού Champions League
Ξενοδοχειακές τιμές

Αύξηση 297% των ξενοδοχειακών τιμών στη Λισαβόνα μέσα σε 30 ημέρες, ενόψει του τελικού Champions League

Σύμφωνα με έρευνα της trivago, για τη μέση τιμή διανυκτέρευσης για την ημέρα του τελικού Champions League, το ποσοστό αύξησης των τιμών τον τελευταίο μήνα αγγίζει το 297%. Στην Ελλάδα, το Μάιο η μεγαλύτερη αύξηση τιμών παρατηρείται στη Σαντορίνη (Φηροστεφάνι: μέση τιμή διανυκτέρευσης 130 ευρώ, Ημεροβίγλι: 283 ευρώ και Φηρά: 158 ευρώ).

Η άφιξη του Μαΐου, σημαίνει και την έναρξη της ποδοσφαιρικής καλοκαιρινής περιόδου με πρώτη στάση στη Λισαβώνα και τον τελικό του Champions League. Οι μέσες τιμές διανυκτέρευσης παρουσιάζονται αρκετά αυξημένες στην πορτογαλική πρωτεύουσα με το ποσοστό αύξησης να αγγίζει το 297% τη νύχτα του τελικού. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) για το μήνα Μάιο.
 
Όλα τα φώτα… στο Da Luz
Με όλα τα φώτα στραμμένα στο στάδιο da Luz, η Λισσαβώνα φορά τα καλά της και υποδέχεται τον τελικό του Champions League. Οι απανταχού φίλαθλοι ποδοσφαίρου, αλλά κυρίως οι Ισπανοί θα κατακλύσουν την Πορτογαλική πρωτεύουσα στις 24 Μαΐου. Η διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της trivago κυμαίνεται  στο 1,38%. Τα λιγοστά ξενοδοχεία που έχουν ακόμα δωμάτια παρουσιάζουν τιμές, για τη μέρα του τελικού, από 900 ευρώ μέχρι και 7.000 ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η trivago, για τη μέση τιμή διανυκτέρευσης για την εν λόγω μέρα του τελικού, μέσα στις τελευταίες 30 ημέρες, το ποσοστό αύξησης των τιμών αγγίζει το 297% και πλέον η μέση τιμή διανυκτέρευσης αγγίζει τα 1,427 ευρώ τη βραδιά για τις 24 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι η μέση τιμή διανυκτέρευσης για τη Λισσαβώνα τον Απρίλιο κυμαινόταν στα 109 ευρώ και η μέση τιμή διανυκτέρευσης για το Μάιο κυμαίνεται στα 147 ευρώ (αύξηση 35%).

Αύξηση τιμών στην Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι

Οι δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί όσο το καλοκαίρι πλησιάζει ανεβάζουν τις τιμές τους σε σχέση με τον ίδιο μήνα τον περασμένο χρόνο. Η μεγαλύτερη αύξηση τιμών παρατηρείται στο Φηροστεφάνι Σαντορίνης, ποσοστό που αγγίζει το 53% σε σχέση με το Μάιο του 2013 (130 ευρώ μέση τιμή διανυκτέρευσης για το Μάιο 2013 έναντι 199 ευρώ ανά διανυκτέρευση για το Μάιο 2014). Τη δεύτερη θέση στην αύξηση τιμών καταλαμβάνει και πάλι η Σαντορίνη, το Ημεροβίγλι αυτή τη φορά με ποσοστό αύξησης 49% και μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στα 283 ευρώ ανά διανυκτέρευση έναντι 190 ευρώ τον περασμένο Μάιο. Δεν αποτελεί έκπληξη ούτε η τρίτη θέση καθώς συναντάμε και πάλι τη Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα τα Φηρά, με ποσοστό αύξησης 46% σε σχέση με το Μάιο 2013 και τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να εκτοξεύεται στα 158 ευρώ έναντι 108 ευρώ ανά διανυκτέρευση τον περασμένο Μάιο. Εμφάνιση στη λίστα των προορισμών με τη μεγαλύτερη αύξηση, στην τέταρτη θέση, κάνουν τα Χανιά με ποσοστό 32%, ωστόσο με σχετικά χαμηλή τιμή διανυκτέρευσης στα 82 ευρώ έναντι 62 ευρώ τον περασμένο Μάιο. Τέλος, την πέμπτη θέση καταλαμβάνει η Αθήνα κάνοντας την έκπληξη και αφήνοντας πίσω πολλούς καλοκαιρινούς προορισμούς. Το ποσοστό αύξησης της μέσης τιμής διανυκτέρευσης για την ελληνική πρωτεύουσα αγγίζει το 26% (μέση τιμή στα 106 ευρώ, έναντι 84 ευρώ το Μάιο 2013) χαρίζοντας στη φθηνότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του προηγούμενου μήνα, μια θέση στη λίστα με τους ελληνικούς προορισμούς με τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών για τον τελευταίο μήνα της άνοιξης.   

Σημειώνεται ότι οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 150 διαφορετικά booking sites.

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται στις ένα εκατομμύριο καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 45 εκατ. επισκέπτες το μήνα. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από 200 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024