Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΤο πρώτο Mediterranean Yacht Show διοργανώθηκε στο Ναύπλιο
Yachting

Το πρώτο Mediterranean Yacht Show διοργανώθηκε στο Ναύπλιο

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης 'Mediterranean Yacht Show' οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να επιθεωρήσουν τα σκάφη, να γνωρίσουν τα πληρώματα και να συνάψουν συμφωνίες.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Θαλάσσιου Τουρισμού (GYA) διοργάνωσε το πρώτο Mediterranean Yacht Show από 3 έως 7 Μαΐου 2014 στο Ναύπλιο. Πρόκειται για μια διεθνή έκθεση επανδρωμένων – επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες του γιώτινγκ.

Σε αυτή συμμετείχαν:

  • 57 πολυτελή σκάφη: 43 μηχανοκίνητα και 14 ιστιοφόρα
  • 202 yacht brokers από 17 χώρες: Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αυστραλία, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Κροατία, Κύπρος, Γαλλία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Ιταλία, Μονακό, Πολωνία, Ρωσία, Ελβετία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
  • 21 εκθεσιακά περίπτερα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να επιθεωρήσουν τα σκάφη, να γνωρίσουν τα πληρώματα και να συνάψουν συμφωνίες.

Η τελετή εγκαινίων έγινε το Σάββατο 3 Μαΐου παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσσου Χειβιδόπουλου, του δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρου, του λιμενάρχη Ναυπλίου κ. Σπύρου Μαρίνου και παρουσία πλήθους κόσμου. Ακολούθησε δεξίωση στο Παλαμήδι με συνοδεία μουσικού συνόλου τριών εγχόρδων προς τιμήν των συμμετεχόντων.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης διεξήχθησαν παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Σεμινάριο για τη νομοθεσία του γιώτινγκ στην Ελλάδα με εισηγητή τον κ. Γιάννη Μαρκογιάννη του Δικηγορικού Γραφείου Γιάννης Μαρκογιάννης & Συνεργάτες.
  • Σεμινάριο για τις θαλάσσιες διαδρομές στη μυθική Πελοπόννησο με εισηγήτρια την κα Ελένη Κυριακάκος της εταιρείας Aris Drivas Yachting.
  • Ανοιχτός διάλογος της Διεθνούς Ένωσης MYBA με θέμα το παρόν και το μέλλον της ένωσης και εισηγητές των εκπροσώπων της, κ. Γιώργο Παππά της Big Blue Yachting και του κ. Jean Claude Herve της Int Marine.
  • Εταιρική παρουσίαση της ISM Security.
  • Σεμινάριο περιβαλλοντικής ενημέρωσης  για την πρόληψη της ρύπανσης και την ασφάλεια στην θάλασσα με εισηγήτρια την κα Ελένη Μαστροκώστα της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.
  • Διαγωνισμός Chef’s Competition με θέμα “ελληνικό σούσι”.
  • Εταιρικές εκδηλώσεις στα σκάφη.

Στην έκθεση συμμετείχαν εταιρείες που έχουν γραφεία σε όλον τον κόσμο όπως: Camper & Nicholsons, Edmiston & Company, Fraser Yachts, Yachting Partners International, Merle Wood & Associates, Inc., Dahm International, OceanStyle by Burgess, Northrop & Johnson, Luxury Charter Group και πολλές άλλες εταιρείες.

Η αποχαιρετιστήρια δεξίωση έγινε την Τρίτη 6 Μαΐου κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της GYA κ. Μιχάλης Σκουλικίδης ανακοίνωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και του Δήμου Ναυπλιέων για τη διεξαγωγή του 2ου Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο από 2 έως 6 Μαΐου 2015.

Στις 7 Μαΐου πολλά σκάφη από την έκθεση επισκέφθηκαν το νησί των Σπετσών όπου είχαν δεξίωση στο ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel, περιήγηση στο νησί και παρουσίαση της ευρύτερης περιοχής από τον δήμαρχο Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη και τον κ. Μανώλη Βορδώνη του ξενοδοχείου Poseidonion.

Τη διοργάνωση στήριξαν το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Ναυπλιέων και η μεγαλύτερη ένωση yacht brokers στον κόσμο, MYBA.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024