Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςThessaloniki Convention Bureau: Ξεκίνημα για την συνεδριακή Θεσσαλονίκη
CVBs

Thessaloniki Convention Bureau: Ξεκίνημα για την συνεδριακή Θεσσαλονίκη

Οι πρώτες άμεσες δράσεις είναι η καταγραφή της συνολικής συνεδριακής υποδομής της πόλης, η δημιουργία των εξειδικευμένων και κατάλληλων επικοινωνιακών εργαλείων που θα στηρίξουν την προβολή του συνεδριακού τουρισμού και η δυναμική ανάπτυξη συνεργασίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα της πόλης.

Με μεγάλη ανταπόκριση από τους φορείς της πόλης και τους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαΐου η πρώτη επίσημη και θεσμική παρουσίαση ενός από τους πιο σημαντικούς φορείς ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, του νεοσύστατου Thessalonki Convention Bureau.
 
Η ύπαρξη του Thessaloniki Convention Bureau είναι αναγκαιότητα για την προσέλκυση μεγάλων ή μικρών διεθνών συνεδρίων. Στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελεί προϋπόθεση για την αναζήτηση και επιλογή ενός προορισμού για συνέδριο. Η Θεσσαλονίκη έχει τις προϋποθέσεις και τις υποδομές να φιλοξενεί επιτυχώς διεθνή συνέδρια. Το Thessaloniki Convention Bureau, ως νέος φορέας, θα δώσει την απαραίτητη δυναμική και τη στρατηγική σχεδιασμένη πάνω στις διεθνείς τάσεις της συνεδριακής αγοράς για να καθιερώσει την πόλη ως συνεδριακό προορισμό.

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κα Δέσποινα Αμαραντίδου τόνισε ότι στόχος του Thessaloniki Convention Bureau είναι να φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα για τα μέλη του, αλλά και για την πόλη και ο αριθμός των συνεδρίων που γίνονται στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή να αυξηθεί κατά 30% στην επόμενη πενταετία. Επίσης να υπάρξουν περισσότερες αναφορές της πόλης σε διεθνή συνεδριακά δρώμενα, περισσότερες συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς για την ανάθεση συνεδρίων, μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα, καλύτερη εξωστρέφεια και τέλος συνεδριακή δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
 
Οι πρώτες άμεσες δράσεις είναι η καταγραφή της συνολικής συνεδριακής υποδομής της πόλης, η δημιουργία των εξειδικευμένων και κατάλληλων επικοινωνιακών εργαλείων που θα στηρίξουν την προβολή του συνεδριακού τουρισμού και η δυναμική ανάπτυξη συνεργασίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα της πόλης. Ταυτόχρονα το TCB αναπτύσσει το απαραίτητο δίκτυο συνεργασιών και συμμετοχών η βάση του οποίου θα είναι η συστηματική πληροφόρηση και η ενεργή συμμετοχή των μελών και υποστηρικτών του.
 
Την ανάγκη γι’αυτήν την προσπάθεια επιβεβαιώνει και η σημερινή ανακοίνωση της παγκόσμιας κατάταξης για το έτος 2013  απο τον διεθνή οργανισμό ICCA όπου η Θεσσαλονίκη κατατάσετε στη θέση 219 απο 117, με μόλις 10 διοργανώσεις.
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος και απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό στηρίζοντας την πρωτοβουλία, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Μανώλης Βλαχογιάννης, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Αλέξανδρος Λαμνίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, κ. Δημήτρης Λακασάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, κ. Βύρωνας Θεολόγης, καθώς και πλήθος επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εκπροσώπων φορέων της Θεσσαλονίκης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024