Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤο πρόγραμμα Conventions Plus της Star Alliance επεκτείνεται
MICE

Το πρόγραμμα Conventions Plus της Star Alliance επεκτείνεται

Παρουσίαση των νέων προϊόντων και υπηρεσιών συνεδρίων και διασκέψεων της Star Alliance στη διεθνή έκθεση IMEX.

Η Star Alliance – The way the Earth connects παρουσίασε το νέο βελτιωμένο της πρόγραμμα Conventions Plus για διοργανωτές συνεδρίων και συνέδρους. Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, παρέχονται περισσότερες δυνατότητες επιλογής ναύλων στους συνέδρους, καταργείται το τέλος κράτησης για το διαδικτυακό εργαλείο κρατήσεων, προσφέρεται ένα νέο πρόγραμμα υποστήριξης για τους διοργανωτές και εισάγεται μια πιο απλοποιημένη διαδικασία συμφωνιών με τα μέλη.

Το εύρος των διαθέσιμων μειωμένων ναύλων για τους συνέδρους επεκτείνεται με την εισαγωγή περισσότερων κατηγοριών ναύλων και εκπτώσεις που κυμαίνονται πλέον από 4 έως 20%.

Γενικά, οι εκπτώσεις για τις υψηλότερες κατηγορίες ναύλων είναι μεγαλύτερες σε σχέση με αυτές των χαμηλότερων κατηγοριών. Για παράδειγμα, η έκπτωση για έναν ναύλο κατηγορίας C στη διακεκριμένη θέση θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που παρέχεται στους ναύλους κατηγορίας Q ή W στην οικονομική θέση. Χάρη στη διασύνδεση των ναύλων των αεροπορικών εταιρειών-μελών της Star Alliance που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι σύνεδροι έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες επιλογές πτήσεων για να μεταβούν στον προορισμό τους.

Παράλληλα, η Star Alliance προχώρησε στην κατάργηση του τέλους κράτησης ύψους 10 EUR/USD που ίσχυε μέχρι πρότινος για όλες τις κρατήσεις μέσω του ειδικά σχεδιασμένου διαδικτυακού εργαλείου κρατήσεων του προγράμματος Conventions Plus, κάνοντάς το περισσότερο ελκυστικό στους συνέδρους.

Για τους διοργανωτές συνεδρίων, η Star Alliance εισήγαγε ένα νέο πρόγραμμα υποστήριξης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον εκάστοτε αριθμό συμμετεχόντων. Με κάθε κράτηση συμμετέχοντος, ο λογαριασμός του διοργανωτή θα πιστώνεται για την κάλυψη των προσωπικών του ταξιδιωτικών αναγκών. Σε αντίθεση με το προηγούμενο πρόγραμμα, το νέο πρόγραμμα είναι πιο άμεσα συνδεδεμένο με τον παράγοντα της απόδοσης και, παράλληλα, επιτρέπει στους διοργανωτές να αξιοποιούν στο έπακρο όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, χάρη στην κατάργηση του περιορισμού που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ακολουθώντας τη γενικότερη τάση για περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στον ταξιδιωτικό κλάδο, η Star Alliance ανέπτυξε μια νέα απλοποιημένη πρόσκληση υποβολής προτάσεων (Request for Proposal – RFP) για τα προϊόντα του προγράμματος Conventions Plus. Τα σχετικά χρονικά περιθώρια μειώθηκαν το ίδιο και η γραφειοκρατεία.

“Ο κλάδος συνεδρίων και διασκέψεων έχει αποδειχθεί ένας από τους πλέον αξιόπιστους τομείς αγοράς στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρεία μας στη διάρκεια της δεκαεπτάχρονης πορείας της. Από την έναρξη του προγράμματος Conventions Plus το 2002, έχουμε καταφέρει να επιτυγχάνουμε συνεχή αύξηση, τόσο σε επίπεδο διοργάνωσης εκδηλώσεων όσο και σε επίπεδο αριθμού συμμετεχόντων, χρόνο με τον χρόνο”, δήλωσε σχετικά ο Horst Findeisen, αντιπρόεδρος Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Star Alliance. “Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι βελτιώσεις που ανακοινώσαμε σήμερα θα τύχουν της θετικής αποδοχής τόσο των διοργανωτών όσο και των συμμετεχόντων, καθώς οι συγκεκριμένες αλλαγές είναι επωφελείς και για τα δύο μέρη”.

Με το πρόγραμμα Conventions Plus, η Star Alliance έγινε η πρώτη συμμαχία αερομεταφορέων που προσφέρει μια ειδικά σχεδιασμένη υπηρεσία συνεδρίων, η οποία παρέχει απλοποιημένες ταξιδιωτικές επιλογές σε διοργανωτές μεγάλων εκδηλώσεων δίνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε ολόκληρο το δίκτυο της Star Alliance μέσω μίας από τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες. Σε κάθε συμμετέχοντα και έναν συνοδό του παρέχονται εκπτώσεις στους ναύλους, ανάλογα με το είδος του ναύλου, την κατηγορία και την αεροπορική εταιρεία. Επιπλέον, η Star Alliance προσφέρει ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα υποστήριξης για τους διοργανωτές.

Παράλληλα, η Star Alliance υπήρξε η πρώτη συμμαχία που προσέφερε διαδικτυακές υπηρεσίες κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων σε συνέδρους. Η λειτουργία του νέου αυτού εργαλείου κρατήσεων, που ήρθε να προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες παραδοσιακούς διαύλους διανομής, ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και παρέχει στους διοργανωτές συνεδρίων τη δυνατότητα να παραπέμπουν τους συμμετέχοντες σε έναν ειδικά σχεδιασμένο δικτυακό τόπο κρατήσεων και έκδοσης εισιτηρίων που συγκεντρώνει όλες τις αεροπορικές εταιρείες μέλη του προγράμματος Conventions Plus της Star Alliance. Μέσω του διαδικτυακού εργαλείου, οι σύνεδροι μπορούν να ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο τη διαθεσιμότητα και τις τιμές των εισιτηρίων για το δρομολόγιο της επιλογής τους με βάση την ισχύουσα έκπτωση, να κάνουν την κράτησή τους και να προχωρούν στην αγορά των εισιτηρίων τους για τις πτήσεις που έχουν επιλέξει.

Meetings Plus
Επιπλέον του προγράμματος Conventions Plus, το 2009 η Star Alliance εγκαινίασε το πρόγραμμα Meetings Plus επεκτείνοντας τις υπηρεσίες που παρέχει στην παγκόσμια αγορά διεθνών συναντήσεων και διασκέψεων. Οι εταιρείες και οι διοργανωτές που επιθυμούν να διοργανώσουν συναντήσεις και διασκέψεις με συμμετέχοντες από διαφορετικές χώρες διαθέτουν πρόσβαση σε ολόκληρο το δίκτυο της Star Alliance, καθώς και σε εκπτώσεις ναύλων, μέσω συμφωνίας με μία μόνο αεροπορική εταιρεία-μέλος της Star Alliance. Το Meetings Plus αφορά συναντήσεις και διασκέψεις με τουλάχιστον 50 συμμετέχοντες από τουλάχιστον τρεις χώρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024