Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξεναγοί

Το Certificate of Excellence του TripAdvisor έλαβαν για 4η χρονιά τα Athens Walking Tours

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 May 2014, 12:47

Τα Athens Walking Tours διοργανώνουν ξεναγήσεις και δραστηριότητες για μεμονωμένους ταξιδιώτες δημιουργώντας αποκλειστικά ολιγομελείς ομάδες, μέσα από θεματικά tour, αλλά και γαστρονομικές περιπλανήσεις, όπως τα Food Tours, Cooking Lessons, Wine tasting και Wine tours στην Αθήνα, τη Σαντορίνη και τα Χανιά.


Το Certificate of  Excellence του TripAdvisor κέρδισαν για τέταρτη συνεχή χρονιά, το 2014, τα Athens Walking Tours, έχοντας σταθερά άριστες κριτικές από τους χρήστες. Tα Athens Walking Tours κέρδισαν, επίσης, τη διεθνή διάκριση ‘Best Local Operator 2014” του Viator, που είναι ο κορυφαίος on-line ταξιδιωτικός οργανισμός παγκοσμίως. Το Viator, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, προσφέρει επιλογές για 15.000 μοναδικές περιηγήσεις σε 1.000 προορισμούς σε περισσότερες από 150 χώρες και σε πολλές γλώσσες.
 
Τα Athens Walking Tours δημιουργήθηκαν το 2004 από την ξεναγό κα Δέσποινα Σαββίδου και αποτελούν μια καινοτομική τουριστική δραστηριότητα, καθώς προσφέρουν καθημερινά και όλο το χρόνο, ξεναγήσεις υψηλού ποιοτικού επιπέδου, με ιστορικό και γαστρονομικό ενδιαφέρον στους επισκέπτες της Αθήνας. Ανάλογες περιηγήσεις προσφέρονται πλέον και στα Χανιά και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.
 
Τα Athens Walking Tours διοργανώνουν ξεναγήσεις και δραστηριότητες για μεμονωμένους ταξιδιώτες δημιουργώντας αποκλειστικά ολιγομελείς ομάδες (μικρά γκρουπ τουριστών), μέσα από θεματικά tour αλλά και γαστρονομικές περιπλανήσεις, όπως τα Food Tours, Cooking Lessons, Wine tasting και Wine tours στην Αθήνα, τη Σαντορίνη και τα Χανιά. Κάθε ξενάγηση είναι σχεδιασμένη από ειδικούς και εκτελείται από καταρτισμένους και προσεκτικά επιλεγμένους διπλωματούχους ξεναγούς.
 
Τα Athens Walking Tours λαμβάνουν συνεχώς υψηλές αξιολογήσεις σε όλα τα ταξιδιωτικά site και social media. Η αξιολόγηση που συγκεντρώσει τόσο στο TripAdvisor όσο και στο Viator Athens είναι η κορυφαία ανάμεσα στους τουρ οπερέιτορ και στα επίσημα ταξιδιωτικά γραφεία με προγράμματα για την Αθήνα.
 
Οι ξεναγήσεις έχουν προβληθεί από το δίκτυο του CNN, τη Herald Tribune, τη Miami Herald και πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού και της Ελλάδας.
 
Η ιδέα της δημιουργίας των Athens Walking Tours
Η κα Σαββίδου είναι διπλωματούχος ξεναγός εδώ και πολλά χρόνια. Το 2004, έχοντας συμπληρώσει 26 χρόνια ξεναγήσεων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, σκέφτηκε να δημιουργήσει τις πολιτιστικές περιηγήσεις με τα πόδια στο κέντρο της Αθήνας, αποκλειστικά σε μικρά γκρουπ, ώστε οι μετέχοντες να βιώσουν την εμπειρία της καθημερινότητας και τον παλμό της πόλης.
 
Δημιούργησε την ιστοσελίδα του Athens Walking Tours, η οποία δειλά-δειλά άρχισε να δέχεται τις πρώτες on line κρατήσεις από το εξωτερικό, στην αρχή από τις ΗΠΑ. Οι περιηγήσεις με τα πόδια ήταν απολαυστικές για τους ξένους τουρίστες, αλλά και για την ίδια, που διαπίστωνε ότι η ιδέα της τυγχάνει τέτοιας αποδοχής. 
 
Τα Athens Walking Tours ξεκίνησαν με δυο ξεναγούς και πλέον έχουν στο δυναμικό τους περισσότερους από 25 διπλωματούχους και έμπειρους ξεναγούς, που καταρτίζονται και εκπαιδεύονται συνεχώς, για να ‘μυούν” τους τουρίστες των γκρουπ σε αντιπροσωπευτικά σημεία της Αθήνας και των άλλων πόλεων, που έχουν στο πρόγραμμα. Στα Food Tours οι μετέχοντες ξεναγούνται και δοκιμάζουν παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα σε επιλεγμένα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αποκομίζοντας σε μια περιήγηση περίπου 3,5 ωρών μια εξαιρετική εμπειρία από την Ελλάδα της ζωντάνιας και της καθημερινότητας του σήμερα.
 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top