Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Στη πρωτη θεση η Air Serbia

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Μάιος 2014, 12:18

Είναι η πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία που η Air Serbia ξεπέρασε την Croatia Airlines και αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση ως η εταιρεία με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας.


Η Air Serbia ξεπέρασε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 την Croatia Airlines και έγινε ο αερομεταφορέας με την μεγαλύτερη κίνηση επιβατών ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρείες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. 
 
Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους η Air Serbia μετέφερε 368.389 επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 66,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο toy 2013. Αντιθέτως η Croatia Airlines μετέφερε 292.524 επιβάτες, μια μείωση της τάξης του 6,5% σε σχέση με το 2013.
 
Είναι η πρώτη φορά εδώ και και μια δεκαετία που η Air Serbia ξεπέρασε την Croatia Airlines. Η πληρότητα κατά το ίδιο διάστημα για την Air Serbia έφτασε στο 58%, σημειώνοντας μια μείωση κατά 6% ενώ η Croatia Airlines είχε πληρότητα 60% ίδια επίδοση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.
 
Η κακή απόδοση για τη Croatia Airlines αποδίδεται από την εταιρεία στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της, σύμφωνα με το οποίο μείωσε τις πτήσεις της κατά 3%. Πρόσθετοι λόγοι σύμφωνα πάντα με την εταιρεία είναι η συνεχιζόμενη ύφεση που αντιμετωπίζει η Κροατία, η υψηλή εποχικότητα της ταξιδιωτικής αγοράς της χώρας και ο αυξημένος ανταγωνισμός.
 
Οικονομικά η Croatia Airlines κατάφερε να βελτιώσει ελαφρά τα αποτελέσματα της καθώς κατέγραψε καθαρές ζημίες ύψους € 10.700.000 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο όπου οι ζημίες ήταν € 12.200.000. Επίσης η εταιρεία μείωσε τον αριθμό των εργαζομένων της από 1.041 πέρυσι σε 973 μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top