Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός τουρισμός

13ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις: 116 συμμετοχές από 14 χώρες

Θοδωρής Κουμέλης - 30 Μάιος 2014, 09:34

Η ξεχωριστή γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού ξεκινά στις 5 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης στο Γκάζι για τη διαδικασία του τεχνικού και διοικητικού ελέγχου.


Προ των πυλών βρίσκεται πλέον το 13ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, ο αγώνας που αποτελεί ζωντανή διαφήμιση του πολιτισμού, της ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς της χώρας μας ανά τον κόσμο. Το πρώτο ραντεβού της ξεχωριστής αυτής γιορτής του μηχανοκίνητου αθλητισμού που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων έχει κλειστεί για την Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 12:00, στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολις στο Γκάζι για τη διαδικασία του τεχνικού και του διοικητικού ελέγχου. Την ίδια ημέρα μερικές ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η παραδοσιακή Τελετή Εκκίνησης στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Από τη ράμπα θα περάσουν 116 πανέμορφα αυτοκίνητα, έτους κατασκευής από το 1953 έως το 1985, από τα οποία τα 49 ανήκουν στην κατηγορία Sporting και τα 67 στην κατηγορία Regularity. Τα πληρώματά τους εκπροσωπούν 14 διαφορετικές εθνικότητες, ενώ συνολικά οι συμμετοχές του αγώνα από το εξωτερικό φτάνουν τις 27.
 
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως και στις δύο κατηγορίες θα ταξιδέψουν και θα αγωνιστούν στην Ελλάδα όλοι οι πρωταγωνιστές των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων της FIA, τόσο στην κατηγορία Sporting (όπου ο αγώνας μας είναι ο μοναδικός του διεθνούς ημερολογίου που προσμετρά, όχι μόνο με τον ανώτατο συντελεστή 3, αλλά επιπλέον και με διπλό συντελεστή 2x3!), όσο και στην κατηγορία Regularity.
 
Σχεδιασμένο με άψογο τρόπο, από τα έμπειρα στελέχη της ΕΛΠΑ, το 13ο Ιστορικό Ράλλυ  Ακρόπολις θα εξελιχθεί στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας, στις διαδρομές δηλαδή που στο παρελθόν έχουν γίνει πασίγνωστες σε όλο τον κόσμο μέσω του Ράλλυ Ακρόπολις, με κέντρο του την φιλόξενη και γραφική παραθαλάσσια πόλη της Ιτέας. Ο αγώνας  παρουσιάστηκε επίσημα στους δημοσιογράφους την περασμένη Τρίτη 27 Μαΐου στον ιδανικό για την περίσταση χώρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, στο κέντρο της Αθήνας, παρόντος του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Χρήστου Αποστολίδη και της Αλυτάρχη του αγώνα Sporting κας Νάγιας Κοντοπούλου από την Κύπρο, που ήλθε στην Ελλάδα για να μεταδώσει τις πλούσιες εμπειρίες της στον εθνικό μας αγώνα.
 
Υπενθυμίζεεται ότι η διαδρομή του 3ήμερου αγωνιστικού σκέλους της διοργάνωσης (6-7-8 Ιουνίου) περιλαμβάνει 7 Ειδικές Διαδρομές ταχύτητας στην άσφαλτο και 4 στο χώμα, μήκους 202,56 χλμ. για την κατηγορία Sporting, με τη συνολική διαδρομή να φτάνει τα 727,21 χλμ. Για την κατηγορία Regularity θα υπάρχουν 18 Ειδικές Διαδρομές ακρίβειας με πάνω από 35 χρονομετρήσεις, ενώ εδώ τα πληρώματα θα διανύσουν συνολικά περί τα 900 χλμ.
 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top