Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΒράβευση παραλιών της Κύπρου με τη Γαλάζια Σημαία
Κύπρος

Βράβευση παραλιών της Κύπρου με τη Γαλάζια Σημαία

Η Κύπρος κατέχει την πρωτιά στην Ευρώπη για τις πιο καθαρές θάλασσες και μαζί με το Λουξεμβούργο είχαν ποσοστό συμμόρφωσης 100% με βάση τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, ενώ ακολουθούν η Μάλτα, η Κροατία και η Ελλάδα.

O υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κύπρου κ. Νίκος Κουγιάλης, βράβευσε στον Άγιο Τύχωνα, στα πλαίσια παγκύπριας τελετής, τις παραλίες με τη Γαλάζια Σημαία.

Ο κ. Κουγιάλης τόνισε ότι αποτελεί ένα επιτυχημένο βήμα στην προσπάθεια αντιμετώπισης μιας μεγάλης πρόκλησης πανευρωπαϊκού επιπέδου, που σκοπό έχει τη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της διασφάλισης της ικανοποίησης των τουριστικών απαιτήσεων από τη μια, και της προστασίας του περιβάλλοντος από την άλλη. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η καλή ποιότητα των νερών κολύμβησης αποτελεί πόλο έλξης ξένων επισκεπτών και συμβάλλει στις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο για ανάκαμψη της οικονομίας μέσα από την ανάπτυξη και ιδιαίτερα μέσα από την προώθηση της γαλάζιας οικονομίας.

Σημειώνεται ότι για την κολυμβητική περίοδο του 2013, η οποία είχε διάρκεια από 1η Μαΐου μέχρι 31η Οκτωβρίου, έτυχαν παρακολούθησης 112 περιοχές νερών κολύμβησης σε όλη την παράκτια ζώνη της ελεύθερης Κύπρου σε μηνιαία τουλάχιστον βάση, ενώ πραγματοποιήθηκε και δειγματοληψία πριν από την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου.

Ο κ. Κουγιάλης ανακοίνωσε επίσης ότι η Κύπρος κατέχει την πρωτιά στην Ευρώπη για τις πιο καθαρές θάλασσες και μαζί με το Λουξεμβούργο είχαν ποσοστό συμμόρφωσης 100% με βάση τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, ενώ ακολουθούν η Μάλτα, η Κροατία και η Ελλάδα. Η επίσημη ανακοίνωση των τελικών και εγκεκριμένων αποτελεσμάτων για την ποιότητα των νερών κολύμβησης της Ευρώπης έγινε από τον Επίτροπο Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Janez Potočnik.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024