Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕρώτηση στη Βουλή για την αναγραφή των ενοικιαζομένων δωματίων στο Ε9
Ενοικιαζόμενα

Ερώτηση στη Βουλή για την αναγραφή των ενοικιαζομένων δωματίων στο Ε9

Αντικείμενο της ερώτησης στη Βουλή του βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα είναι η άνιση αντιμετώπιση που υφίστανται οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και αφορά στην αναγραφή των ακινήτων αυτών στο Ε9, ως επαγγελματική στέγη.

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, την οποία κοινοποίησε και στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρη Θεοχάρη, κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
 
Αντικείμενο της ερώτησης είναι η άνιση αντιμετώπιση που υφίστανται οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, και αφορά στην αναγραφή των ακινήτων αυτών στο Ε9, ως επαγγελματική στέγη.
 
Η μη αναγραφή τους ως ειδικά κτήρια στο Ε9, αφού δεν έχει αποσαφηνιστεί με εγκύκλιο ή νομοθετική ρύθμιση το συγκεκριμένο ζήτημα, θα έχει ως αποτέλεσμα να μην ισχύει ο συντελεστής απομείωσης επιφάνειας, όπως ισχύει για όλα τα άλλα ξενοδοχειακά καταλύματα.
 
Ο κ. Κόνσολας χαρακτηρίζει ως άνιση την αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων αφού αν δεν υπάρξει αναγραφή τους, ως ειδικά κτήρια στο Ε9, κινδυνεύουν να πληρώσουν φόρο, αυξημένο κατά 2000%.
 
Παράλληλα, ζητά να υπάρξει άμεση ρύθμιση αλλά και ερμηνευτική εγκύκλιος που να ρυθμίζει το ζήτημα με τρόπο απόλυτο.
 
Δηλαδή, να δηλώνονται ως ειδικά κτήρια τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Ε9, για να τυγχάνουν της έκπτωσης φόρου των ειδικών κτηρίων, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ξενοδοχεία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024