Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤο Λευκαδίτικο Πρωινό, το 19ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα
Εστίαση - γαστρονομία

Το Λευκαδίτικο Πρωινό, το 19ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα

“Πρωταγωνιστές” στον μπουφέ του Λευκαδίτικου Πρωινού& είναι οι διάφορες πίτες, τα λαδοκούλουρα, η μπομπότα, το σαλάμι Λευκάδας, οι λαδόπιτες και οι φακές Εγκλουβής.

Tο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και η Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας παρουσίασαν το “Ελληνικό Πρωινό Λευκάδας” την Τετάρτη 28 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Alexandros στη Νικιάνα, αποτελώντας το 19ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κ. Θεόδωρος Βερύκιος, ο κ. Θανάσης Περδικάρης, εκπρόσωπος του δήμαρχου κ. Κώστα Δρακονταειδή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, καθώς και ξενοδοχεία – μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας (Alexandros, Ayra, Cosmos, Enodia, Happy Land, Nidri Beach, Odeon, Pegasos, Red Tower, Vasiliki Bay).

Πληθώρα παραγωγών εντυπωσίασαν με τα πλούσια εδέσματά τους, όπως ο Αριστείδης Ρομποτής (Greco Levante), η Κασσιανή Σγουροπούλου, ο Χάρης Βανδώρος, ο Ιώβ Μαλακάσης, η Σπυριδούλα Θεοχάρη, ο Τιμόθεος Κοψιδάς, το Μπακάλικο με τα Καλούδια, ο Ανδρέας Κατωπόδης, το Herb’s shop, Γιωργία Κερπέ, ο Σπύρος Λάζαρης, οι φούρνοι  “Καλός”, “Παράδοση” και οι “Πίτες της Μαμάς”, η Τυροκομική Παραμυθιάς ΕΠΕ και ο Αγροτικός Γυναικείος Συνεταιρισμός Θεσπρωτικού.

“Πρωταγωνιστές” στον μπουφέ του Λευκαδίτικου Πρωινού ήταν οι διάφορες πίτες, τα λαδοκούλουρα, η μπομπότα, το σαλάμι Λευκάδας, οι λαδόπιτες και οι φακές Εγκλουβής.

Ο κ. Γιώργος Πίττας, επικεφαλής του προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό” και μέλος του Δ.Σ. του ΞΕΕ, επεσήμανε τόσο στην παρουσίαση του “Ελληνικού Πρωινού” όσο και στην κατ’ιδίαν συνάντηση που είχε με τον επερχόμενο Δήμαρχο ότι με αφετηρία το Ελληνικό Πρωινό πρέπει η Λευκάδα να οικοδομήσει ένα δίκτυο γαστρονομικού τουρισμού και να αναδείξει τα προϊόντα, τους παραγωγούς, τους οινοποιούς, τους εστιάτορες θεσπίζοντας ένα γαστρονομικό φεστιβάλ στη μνήμη της ερευνήτριας Εύης Βουτσινά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024