Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΔύο ελληνικά θερινά σινεμά στο Top10 των ευρωπαϊκών θερινών κινηματογράφων της Ευρώπης
Πολιτισμός

Δύο ελληνικά θερινά σινεμά στο Top10 των ευρωπαϊκών θερινών κινηματογράφων της Ευρώπης

Το Cine Paris στην Πλάκα και το Cine Kamari στη Σαντορίνη βρίσκονται ανάμεσα στα 10 καλύτερα θερινά σινεμά της Ευρώπης, σύμφωνα με τους αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας 'The Guardian'.

Σύμφωνα με τη λίστα των αναγνωστών της βρετανικής εφημερίδας “Guardian” για τα 10 κορυφαία θερινά σινεμά της Ευρώπης, δύο θερινά σινεμά της Ελλάδας, ένα στην Πλάκα και ένα στη Σαντορίνη, βρίσκονται το πρώτο στην τέταρτη θέση και το δεύτερο στην όγδοη.


Το Cine Paris στην οδό Κυδαθηναίων, στην Πλάκα.

“Πρόκειται για ένα σινεμά σε ταράτσα στην καρδιά της ιστορικής περιοχής της Πλάκας, στη σκιά της Ακρόπολης, που προσθέτει ατμόσφαιρα σε κάθε ταινία. Υπάρχει μια υπέροχη μείξη από ντόπιους και τουρίστες με ταινίες που κυμαίνονται από κινούμενα σχέδια μέχρι τα πιο πρόσφατα καλλιτεχνικα φιλμ που πρέπει κανείς οπωσδήποτε να δει”, αναφέρει το κείμενο για το Cine Paris στην οδό Κυδαθηναίων.

“Λίγο έξω από τη Χώρα της Σαντορίνης βρίσκεται το πιο χαλαρωτικό μέρος στον πλανήτη, όπου μπορείς να δεις μια ταινία. Μπορείς να γείρεις, σχεδόν να ξαπλώσεις, σε μια πολυτελή σεζ λονγκ, εισπνέοντας ένα μεθυστικό μείγμα αρωματικών στικ και βοτάνων, με ένα κοκτέιλ από το μπαρ και τα ελληνικά αστέρια να τρεμοπαίζουν ψηλά στον ουρανό”, γράφει η εφημερίδα.

Τα 10 καλύτερα θερινά της Ευρώπης σύμφωνα με τους αναγνώστες της Guardian είναι:
1. Κάστρο Μονζουίκ (Βαρκελώνη)
2. Cromarty cinema (Σκωτία)
3. Σινέ Locarno on the lake (Ελβετία)
4. Cine Paris (Αθήνα)
5. Σινέ Cineteca Bologna (Μπολόνια)
6. Moonlight cinema (Κανάριες Νήσοι)
7. Sotto le stelle (Βερόνα)
8. Cine Kamari (Σαντορίνη)
9. Rathausplatz (Βιέννη)
10. La Villette (Παρίσι)

Στη φωτογραφία, το Cine Kamari στη Σαντορίνη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024