Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η Etihad Airways παρουσιάζει πρόγραμμα για τη βελτίωση του ύπνου των επιβατών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Ιούνιος 2014, 10:00

Η Etihad Airways, ύστερα από έρευνα που έχει διενεργήσει σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες του Αμερικανικού Κέντρου Ψυχανάλυσης και Νευρολογίας, παρουσίασε τα πολυτελή και φτιαγμένα από φυσικά υλικά κλινοσκεπάσματα στην καμπίνα Diamond First.


Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, παρουσίασε ένα νέο συναρπαστικό πρόγραμμα για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου στις πτήσεις μακρινών αποστάσεων.
  
Από τις 12 Ιουλίου 2012, η Etihad Airways συνεργάζεται στενά με επιτροπή ειδικών σε θέματα ύπνου του Αμερικανικού Κέντρου Ψυχιατρικής και Νευρολογίας (American Centre for Psychiatry and Neurology, ACPN) στο Άμπου Ντάμπι με στόχο να βρει τρόπους για τη βελτίωση του ύπνου κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το κέντρο στελεχώνεται από Αμερικανικό Διοικητικό Συμβούλιο ψυχιάτρων και νευρολόγων ειδικών σε θέματα αεροπορίας και είναι φημισμένο για το έργο του στον τομέα της υγείας στην αεροπορία.  
 
Η Etihad Airways έχει δεχθεί την καθοδήγηση των ειδικών του ACPN για θέματα υγιεινής ύπνου και ευεξίας κατά τη διάρκεια της πτήσης και έχει αναπτύξει εκτενείς κατευθυντήριες γραμμές για τον ύπνο κατά τη διάρκεια πτήσης. Οι γραμμές αυτές έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τους επιβάτες της αεροπορικής ως αποτέλεσμα κλινικών μελετών που έχουν διενεργηθεί από το ACPN σε ασθενείς που παρουσίασαν επιδράσεις που σχετίστηκαν με την πολύωρη πτήση.
 
Ο Peter Baumgartner, γενικός εμπορικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως ένας καλός ύπνος τη νύχτα ωφελεί την υγεία, γεγονός ιδιαιτέρως σημαντικό σε μία πτήση μακρινής απόστασης. Κατανοούμε πως ο ύπνος αποτελεί μία σημαντική προϋπόθεση για τους επιβάτες μας, πολλοί από τους οποίους ταξιδεύουν αρκετές φορές τον χρόνο με την Etihad Airways. Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ακόμα καλύτερα επίπεδα άνεσης και ευεξίας στις πτήσεις μας. Η έρευνα που έχουμε διενεργήσει σε συνεργασία με τους ειδικούς του Αμερικανικού Κέντρου Ψυχανάλυσης και Νευρολογίας θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε για τους επιβάτες μας σημαντικά το περιβάλλον στην καμπίνα και να επενδύσουμε στοχευμένα για απτά οφέλη προς τον επιβάτη”. 


 
Ο δρ. Yousef Abou Allaban, γενικός διευθυντής ACPN, σχολίασε: “Είναι ενθαρρυντικό πως υπάρχει μία αεροπορική εταιρεία, η οποία επενδύει και θεωρεί σημαντική τη μελέτη για τον ύπνο σε πτήσεις μακρινών δρομολογίων”. 
 
Βασικό μέρος της πρωτοβουλίας της Etihad Airways για τον ύπνο είναι η παρουσίαση πολυτελών και φτιαγμένων από φυσικά υλικά κλινοσκεπασμάτων στην καμπίνα Diamond First. 
 
Η ελληνική εταιρεία COCO-MAT που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους κατασκευαστές προϊόντων ύπνου φτιαγμένων από βιώσιμα υλικά, έχει σχεδιάσει ένα αποκλειστικό στρώμα ύπνου πολλαπλών επιπέδων για τις σουίτες της καμπίνας Diamond First. Το ειδικό αυτό στρώμα έχει κατασκευαστεί από εκχύλισμα δέντρου Hevea, ένα υγιές εναλλακτικό συστατικό που αντικαθιστά το υλικό που περιέχουν τα στρώματα με βάση το πετρέλαιο. Η Eithad Airways είναι η μόνη εταιρεία στον κόσμο που παρέχει αυτό το κατά παραγγελία προϊόν. 
 
Η αεροπορική εταιρεία σκοπεύει να ενισχύσει την εμπειρία του ύπνου εστιάζοντας στις αισθήσεις της αφής, της όρασης, της ακοής, της όσφρησης και της γεύσης. Και στις τρεις θέσεις (Diamond First, Pearl Business και Coral Economy) θα προσφέρονται ανέσεις που συναντά κανείς συνήθως στον χώρο του σπιτιού του.
 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top