Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού

ΕΞΑΑΑ: Ανακοίνωση σχετικά με την τουριστική κίνηση της Αθήνας, τις πληρότητες και τις τιμές του Α' 5μήνου 2014

Τατιάνα Ρόκου - 13 Ιούνιος 2014, 16:26

Mε αφορμή τις πρόσφατες τοποθετήσεις και δημοσιεύματα για την τουριστική κίνηση και τις τιμές των ξενοδοχείων της Αθήνας η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού τοποθετήθηκε με τη σειρά της με ανακοίνωση που εξέδωσε.


Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού η Αθήνα ήταν, είναι και παραμένει η φθηνότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, με βάση τα στοιχεία «benchmarking», και η δεδομένη αύξηση της τουριστικής κίνησης έναντι του αντίστοιχου 5μηνου του 2013 προς την Αθήνα, που σαφώς γεννά αισιοδοξία, οφείλεται κυρίως στο ότι οι τιμές είναι οι χαμηλότερες της Ευρώπης και συνεπώς άκρως ανταγωνιστικές.
 
Αναλυτικότερα, το πρώτο 5μηνο 2014 «έκλεισε» για την Αθήνα με άνοδο κατά 25,4% της πληρότητας και κατά 2,7% της μέσης τιμής δωματίου έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2013. Το στοιχείο αυτό σηματοδοτεί άνοδο και για το σύνολο του έτους - δεδομένου του ότι ακολουθούν οι μήνες αιχμής.
 
Η Αθήνα από το 2008 έχει χάσει το 40% των ξενοδοχειακών εσόδων της και έχει υποστεί την απώλεια 87 ξενοδοχειακών μονάδων σύμφωνα με την ΕΞΑΑΑ, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία αλλά και τις επιπτώσεις του γεγονότος.
 
Συγκριτικά οι τιμές των ξενοδοχείων της Αθήνας υπολείπονται κατά πολύ (κατά 24,9 %) των τιμών του 2008, η οποία ήταν και η τελευταία (δηλ. η πλέον πρόσφατη) καλή χρονιά για την αθηναϊκή ξενοδοχία. 
 
Συνοψίζοντας η ΕΞΑΑΑ επισημαίνει ότι η προσπάθεια επαναφοράς  των πληροτήτων και των τιμών σε επίπεδα που εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, πρέπει να αποτελεί «κοινό τόπο» και στόχο όλων, καθώς αυτός ο παράγοντας εξασφαλίζει ταυτόχρονα την αύξηση των θέσεων εργασίας και όλα τα πολλαπλασιαστικά οφέλη για το εμπόριο, την εστίαση, τους παράπλευρους κλάδους που ζουν από τον τουρισμό και γενικότερα για την οικονομία της πρωτεύουσας.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top