Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προβολή προορισμού

Φιλοξενία Αυστριακών δημοσιογράφων στη Λέσβο και τη Χίο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Ιούνιος 2014, 09:48

Η δημοσιογραφική επίσκεψη εντάσσεται στο σχεδιασμό του Γραφείου ΕΟΤ στη Βιέννη να αναπτύξει στενή συνεργασία με τα μέσα ενημέρωσης της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Ουγγαρίας και να αναδείξει στους δυνητικούς επισκέπτες την πληθώρα δραστηριοτήτων σε προορισμούς, όπως η Λέσβος και η Χίος.


Πριν μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε μία δημοσιογραφική αποστολή με στόχο την ανάδειξη της Λέσβου και της Χίου, ως προορισμών διακοπών που προσφέρονται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στους Αυστριακούς επισκέπτες. Το ταξίδι φιλοξενίας των Αυστριακών δημοσιογράφων συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Austrian Airlines και το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας. Αυτό το δημοσιογραφικό ταξίδι παρουσίασε τη δυνατότητα island hopping σε δύο νησιά του Βορείου Αιγαίου, τα οποία η αεροπορική εταιρεία συνδέει απευθείας με τη Βιέννη σε εβδομαδιαία βάση.  

Οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι από σημαντικά έντυπα, εφημερίδες και περιοδικά της Αυστρίας παρέμειναν στην Λέσβο και τη Χίο το διάστημα 4-8 Ιουνίου, ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος των νησιών, επισκέφθηκαν μουσεία, κάστρα και γραφικά χωριά, βίωσαν την εμπειρία μιας περιπατητικής διαδρομής στα μαστιχοχώρια της Χίου και έκαναν birdwatching στον κόλπο της Καλλονής Λέσβου.

Οι δηλώσεις των ίδιων των συμμετεχόντων μεταφέρουν ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις: “Συστήνω ανεπιφύλακτα το ταξίδι στη Λέσβο, θέλω να επιστρέψω πάλι”, δήλωσε ο δημοσιογράφος του επαγγελματικού περιοδικού Travel Express, κ. Leo Uvizl. “Και τα δύο νησιά διαθέτουν πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομία και αξιομνημόνευτη φιλοξενία”, δήλωσε ο Wolfgang Fercher, δημοσιογράφος της Kleine Zeitung. “Η Ερεσός έχει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα...”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Austrian myHoliday, κ. Thomas Blaha. “Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ήταν από τα πιο σημαντικά σημεία του ταξιδιού μας”, δήλωσε ο δημοσιογράφος του επαγγελματικού περιοδικού TAI, κ. Bernd Grunwald. “Το ταξίδι μας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ήταν γεμάτο αρώματα, από το γλυκάνισο στο αποστακτήριο Βαρβαγιάννη στο Πλωμάρι, το λάδι στο Μουσείο Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή, ως τα εσπεριδοειδή στον κάμπο της Χίου. Η Χίος ειδικά είναι το νησί των αρωμάτων”, δήλωσε ο Michael Andrusio, της εφημερίδας Kurier.

Η φιλοξενία της δημοσιογραφικής αποστολής στηρίχθηκε ενεργά από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες των νησιών, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην αποκόμιση θετικών εντυπώσεων από τους καλεσμένους.

Η δημοσιογραφική επίσκεψη εντάσσεται στο σχεδιασμό του Γραφείου ΕΟΤ στη Βιέννη να αναπτύξει στενή συνεργασία με τα μέσα ενημέρωσης της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Ουγγαρίας και να αναδείξει στους δυνητικούς επισκέπτες την πληθώρα δραστηριοτήτων σε προορισμούς διακοπών.


Στη φωτογραφία (από αριστερά προς δεξιά): οι κ.κ. Leo Uvizl, Έλσα Εγγλεζοπούλου, Thomas Blaha, Γιώτα Πετρίδου, Michael Andrusio, Wolfgang Fercher, Αθηνά Μπαμπάκου, Susanne Mitterbauer, Bernd Grunwald και Klaus Taschwer από την επίσκεψη των αυστριακών δημοσιογράφων στην αγορά της Αγιάσου, μετά από επίδειξη προετοιμασίας ελληνικού καφέ στη χόβολη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top