Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Μηχανές κρατήσεων

Γάλλος υπουργός μηνύει την Booking.com σχετικά με τις πρακτικές τιμολόγησής της

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Ιούνιος 2014, 12:01

Η καταγγελία κατά της Booking.com ισχυρίζεται ότι στις συμβάσεις της τα ξενοδοχεία εμποδίζονται (αδίκως) να προσφέρουν στους πελάτες τους οποιαδήποτε τιμή δωματίου χαμηλότερη από αυτές που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα.


Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Arnaud Montebourg κατέθεσε πρόσφατα μήνυση κατά της αμερικανικής ιδιοκτησίας ιστοσελίδας για κρατήσεις ξενοδοχείων Booking.com, καθώς, όπως δήλωσε, μεταχειριζόταν αντι-ανταγωνιστικές επιχειρηματικές πρακτικές στις σχέσεις της με τα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Montebourg, ο οποίος έχει συχνά συγκρουστεί με ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία, δήλωσε ότι κατέθεσε την αγωγή εναντίον της Booking.com, αφότου στελέχη των Υπηρεσιών Καταπολέμησης της Απάτης αποκάλυψαν ότι υπήρχαν καταχρηστικές ρήτρες στις συμβάσεις της εταιρείας με τους ξενοδόχους.

Η καταγγελία κατά της Booking.com, η οποία ανήκει στην αμερικανική Priceline.com, ισχυρίζεται ότι στις συμβάσεις της τα ξενοδοχεία εμποδίζονται άδικα να προσφέρουν στους πελάτες τους οποιαδήποτε τιμή δωματίου χαμηλότερη από αυτές που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα.

Η πρόσφατη καταγγελία ακολουθεί μια παρόμοια που έγινε από μία ένωση ξενοδόχων εναντίον της -επίσης αμερικανικής- ιστοσελίδας κρατήσεων Expedia, η οποία οδήγησε το 2013 σε επιβολή προστίμων.

“Η προσέγγιση αυτή υπογραμμίζει την επιθυμία και την ικανότητα της της γαλλικής κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι οι εθνικοί κανόνες τηρούνται από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών”, αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο του Arnaud Montebourg, προσθέτοντας ότι στελέχη της Booking.com εκλήθησαν να εμφανιστούν ενώπιον του Εμπορικού Δικαστηρίου του Παρισιού.

Οι πρακτικές της Booking.com ήταν επιζήμιες για τον ανταγωνισμό στον τομέα των υπηρεσιών, καθώς τα ξενοδοχεία δεν ήταν σε θέση να παρακάμψουν την ιστοσελίδα (booking.com) και τις προμήθειες της, προσφέροντας ειδικές τιμές για τους πελάτες που έρχονταν απευθείας σε επαφή μαζί τους, αναφέρει η καταγγελία.

Οι εκπρόσωποι της Booking.com και η Priceline.com δεν απάντησαν άμεσα σε αναζήτηση απαντήσεων στη γαλλική καταγγελία.

|
Share |
1 Σχόλια
Σχόλια Αναγνωστών

Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top