Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΧΚΠ: Ουδεμία σχέση έχει το χιονοδρομικό κέντρο με το σημείο που βρέθηκαν εκρητικά
Χειμερινός τουρισμός

ΧΚΠ: Ουδεμία σχέση έχει το χιονοδρομικό κέντρο με το σημείο που βρέθηκαν εκρητικά

Τα εκρηκτικά ανακαλύφθηκαν από συνεργείο συντήρησης στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής αθλητικής σχολής στο Χιονοδρομικό Κέντρο Γεροντόβραχου, στον Παρνασσό.

Η ΕΤΑΔ ΑΕ τονίζει ότι εσφαλμένα συνδέεται σε διάφορα δημοσιεύματα το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (ΧΚΠ), το οποίο διαχειρίζεται η ίδια, με τις εγκαταστάσεις στις οποίες βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες.

“Το εν λόγω περιστατικό αφορά στο χιονοδρομικό κέντρο Γεροντόβραχου, με το οποίο δεν έχει καμία σχέση η ΕΤΑΔ ή το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Αντιθέτως, όπως είναι ήδη γνωστό, στις εγκαταστάσεις του ΧΚΠ εξελίσσονται αυτή τη στιγμή εργασίες αναβάθμισης των αναβατήρων μέσω ΕΣΠΑ, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, υπό την επίβλεψη τόσο της ίδιας της ΕΤΑΔ όσο και των καθ’ ύλην αρμόδιων ελεγκτικών αρχών (Δασαρχείο κ.λπ.), γεγονός που διασφαλίζει τη σύννομη και ασφαλή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου”.

Σημειώνεται ότι τα εκρηκτικά ανακαλύφθηκαν από συνεργείο συντήρησης στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής αθλητικής σχολής στο Χιονοδρομικό Κέντρο Γεροντόβραχου, στον Παρνασσό. Στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν εκατοντάδες τεμάχια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, πολλές δεκάδες τεμάχια εκρηκτικής ύλης πενταλαστίτης, ηλεκτρικοί πυροκροτητές, τεμάχια εκρηκτικής ύλης C4, μεταλλικοί πυροκροτητές, φυσίγγια και πολλά άλλα παρόμοια αντικείμενα. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα αντικείμενα διατηρούσε ένας από τους δύο εταίρους της εταιρείας (απόστρατος Αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του Στρατού, με ειδικότητα στα εκρηκτικά), ο οποίος εργαζόταν, ως πυροδότης εκρηκτικών σε χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης πιστών χιονοδρομίας και εξουδετέρωσης χιονοστιβάδων και πέθανε τον περασμένο Μάρτιο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024