Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingSpetses Classic Yacht Race 2014: Ολοκληρώθηκε ο μεγαλύτερος αγώνας Κλασικών Σκαφών
Yachting

Spetses Classic Yacht Race 2014: Ολοκληρώθηκε ο μεγαλύτερος αγώνας Κλασικών Σκαφών

Ο φετινός αγώνας συγκέντρωσε ρεκόρ συμμετοχών στις Σπέτσες, όντας ο μεγαλύτερος αγώνας Κλασικών Σκαφών στην Ελλάδα. Συνολικά διαγωνίσθηκαν 72 σκάφη σε τέσσερις κατηγορίες.

Το 4o Spetses Classic Yacht Race διεξήχθη, 19 με 22 Ιουνίου 2014 με Διοργανωτή Αγώνα το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και Διοργανωτή Φιλοξενίας το διεθνώς βραβευμένο Poseidonion Grand Hotel, που γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ο φετινός αγώνας συγκέντρωσε ρεκόρ συμμετοχών στις πανέμορφες Σπέτσες, όντας ο μεγαλύτερος αγώνας Κλασικών Σκαφών στην Ελλάδα. Συνολικά διαγωνίσθηκαν 72 σκάφη σε τέσσερις κατηγορίες: Κλασικά σκάφη- με τρεις υποκατηγορίες ανάλογα με το έτος ναυπήγησης: Vintage (μέχρι το 1947), Classic (1948- 1975), Spirit of Tradition (1976 και μετά), Παραδοσιακά Καΐκια, Λατίνια και για πρώτη φορά σκάφη κατηγορίας Dragon. Οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καθένα από τα σκάφη μέσα από τις σελίδες της φετινής συλλεκτικής έκδοσης που παρείχε η Οργανωτική Επιτροπή και η οποία περιελάμβανε την ιστορία και στοιχεία των “πρωταγωνιστών” του αγώνα.

Ο κ. Νώντας Λαμπαδάριος, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR, και αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος τόνισε: “Όπως αναμέναμε η φετινή ήταν η πλέον επιτυχημένη διοργάνωση, καθώς η πολύχρονη πείρα και το ανθρώπινο δυναμικό του Ν.Ο.Ε. αποτέλεσαν τα εχέγγυα αυτής της επιτυχίας. Ο διεθνής θεσμός του SCYR καθιερώνεται ως ο σπουδαιότερος ελληνικός αγώνας Κλασσικών Σκαφών και ως ένας εκ των σημαντικότερων της Μεσογείου”.

Το πρόγραμμα του αγώνα άνοιξε την Πέμπτη, με το Skippers’ Meeting να πραγματοποιείται στο Μουσείο Μπουμπουλίνας. Το σπίτι της θρυλικής ηρωίδας έδωσε άκρως σπετσιώτικο χρώμα στη συνάντηση. Το βράδυ η διοργάνωση υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες στο Welcome Cocktail με CHIVAS ποτά και cocktails που είχαν δημιουργηθεί ειδικά για τους αγώνες, καθώς και live μουσική μέχρι αργά, παρά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Την Παρασκευή, πρώτη ημέρα ιστιοδρομιών, έγινε η απονομή των Ημερήσιων Επάθλων και Κυπέλλων στο Adore Brachera Spetses, με τα συγχαρητήρια να συνοδεύονται από CHIVAS cocktails. Η επόμενη ημέρα άνοιξε με την καθιερωμένη πλέον παρέλαση Σπετσιώτικων καϊκιών, ενώ φέτος ο αγώνας εμπλουτίστηκε με ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δραστηριοτήτων. Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου υπέγραψε αυτόγραφα και συνομίλησε με θεατές και συμμετέχοντες. Η απονομή των ημερήσιων επάθλων έγινε στο λεμβοστάσιο του νεοσύστατου Ναυτικού Ομίλου Σπετσών, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, ενώ ακολούθησε Souvlaki Party στην παραλία μπροστά από το λεμβοστάσιο, με εμφάνιση-έκπληξη του “Καραγκιόζη-Πλοίαρχου”.

Για 3η συνεχή χρονιά ο θεσμός του Spetses Classic Yacht Race ενισχύθηκε με την απονομή του cross category βραβείου “Spirit of Chivalry – Chivas Honour Award –Spetses Classic Yacht Race 2014” που τιμά τις αξίες του ομαδικού πνεύματος, της ευγενούς άμιλλας και της αυθεντικότητας. Το μοναδικό αυτό βραβείο, πολυαναμενόμενο από όλα τα πληρώματα, απονεμήθηκε φέτος από το Χρυσό Χορηγό CHIVAS REGAL στο πλήρωμα του “SAVANNAH”, ενός από το πιο γνωστά ιστιοπλοϊκά παγκοσμίως, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο κ. Christophe Lemariè, CEO της εταιρείας Pernod Ricard Hellas δήλωσε: “Η επιτυχία του Spetses Classic Yacht Race, με Χρυσό Χορηγό το CHIVAS REGAL για τρία συναπτά έτη, μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους, καθώς αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το ομαδικό πνεύμα, την αυθεντικότητα, την πολιτιστική κληρονομιά και το ευ αγωνίζεσθαι, αξίες τις οποίες αντιπροσωπεύει το CHIVAS REGAL”.

Ο κ. Αντώνης Βορδώνης, διευθύνων σύμβουλος Poseidonion Grand Hotel, με αφορμή τα 100 χρόνια του ιστορικού ξενοδοχείου και με ιδιαίτερη συγκίνηση, απένειμε το βραβείο Poseidonion Concours D’ Elegance στο καλύτερα διατηρημένο καΐκι, λατίνι και κλασσικό σκάφος. Στο πλαίσιο της βράβευσης, ανέφερε σχετικά: “Το Poseidonion Grand Hotel, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 του χρόνων και ως αναπόσπαστο κομμάτι του Spetses Classic Yacht Race, θεσμοθετεί το βραβείο Concours d’ Elegance για να τιμήσει το πιο όμορφο, καλοδιατηρημένο και αυθεντικό σκάφος, στις κατηγορίες κλασικών, παραδοσιακών και την open κατηγορία. Αυτό το βραβείο, αναδεικνύει την παραδοσιακή τεχνική καθώς και την ιστορικότητα και την αισθητική, αξίες συνυφασμένες με τη φιλοσοφία του”. Τα σκάφη που τιμήθηκαν ήταν στην κατηγορία των κλασσικών το CARINA, στην κατηγορία των παραδοσιακών η “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ” και στην κατηγορία των λατινιών το Συριανό λατίνι “ΙΣΑΒΕΛΛΑ Μ.”.

Χορηγός του SCYR 2014 ήταν ο κορυφαίος ελβετικός ιδιωτικός τραπεζικός όμιλος Julius Baer, με ειδίκευση στην εξυπηρέτηση και παροχή συμβουλών σε ιδιώτες, ο οποίος ταυτόχρονα, αποτελεί ένα premium brand name στην παγκόσμια διαχείριση της οικονομίας. Με έδρα τη Ζυρίχη, η Julius Baer διαθέτει γραφεία σε περισσότερες από 25 χώρες και 50 περιοχές συμπεριλαμβανομένων: Ντουμπάι, Φρανκφούρτη, Γενεύη, Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο, Λουγκάνο, Μονακό, Μοντεβιδέο, Μόσχα, Σιγκαπούρη και Τόκυο.

Υποστηρικτής του Αγώνα ήταν το  πολυτελές resort Amanzoe που άνοιξε τις πόρτες του τον Αύγουστο του 2012, δίνοντας μια άλλη διάσταση φιλοξενίας στην “ελληνική ριβιέρα”, όπως αποκαλείται πλέον η ευρύτερη περιοχή. Φέτος, η Dolphin Capital, ιδιοκτήτρια εταιρία του Amanzoe θα εγκαινιάσει τον Αύγουστο του 2014 στην περιοχή του Πόρτο Χελίου το Nikki Beach Resort & Spa.

Αθλοθέτης του αγώνα ήταν για ακόμα μια χρονιά η Στέλιος Αθηνιωτάκης – κατάστημα Σπετσών.

To Spetses Classic Yacht Race 2014 διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών. Αρωγοί του αγώνα ήταν ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών και το Μουσείο Μπουμπουλίνας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024