Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Air New Zealand προχωράει σε αναδιάρθρωση κεφαλαιακής δομής

Θοδωρής Κουμέλης - 16 Οκτώβριος 2001, 00:00

H Air New Zealand<.> προχωράει σε άμεση αναδιάρθρωση κεφαλαιακής δομής, με την εισροή του συνολικού ποσού των<...>

NZD 850 εκατ., με μορφή δανείου και μετοχικής επένδυσης, από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας. Η απόφαση λήφθηκε από κοινού από την κυβέρνηση, την Air New Zealand και τους βασικούς μετόχους της Brierley Investment Ltd. και Singapore Airlines.

Επιπλέον, η Air New Zealand, έχει έρθει σε συμφωνία με την εθελοντική προσωρινή διοίκηση της Ansett για την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων μεταξύ των δυο εταιριών.

Προκειμένου η Air New Zealand να αποκαταστήσει την εμπορική της υγιή πορεία και να προχωρήσει με προοπτικές στο μέλλον, θα πρέπει να τηρηθούν τα παρακάτω σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης:

(α) Δανειοδότηση από την κυβέρνηση της Ν. Ζηλανδίας, ύψους NZD 300 εκατ., με την υποχρέωση αποπληρωμής του δανείου και των τόκων με μορφή νέων μετατρέψιμων μετοχών. Κατόπιν αυτού η κυβέρνηση θα επενδύσει το επιπλέον ποσό των NZD 585 εκατ. σε νέες κοινές μετοχές.

Εάν το συνολικό ποσό της κρατικής επένδυσης φτάσει το ποσό των NZD 885 εκατ. το δημόσιο θα κατέχει το 83% του μετοχικού κεφαλαίου μετά την αύξηση (με τιμή μετοχής NZD 0,24).

(β) Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε περαιτέρω αναζήτηση κεφαλαίων από τους κυρίους μετόχους Brierley Investments και Singapore Airlines.

(γ) Προκειμένου για την ρύθμιση των πληρωμών μεταξύ των Air New Zealand και Ansett, απαιτείται από την πρώτη η καταβολή του ποσού των AUD 150 εκατ.  Επιπλέον, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε εμπορική συμφωνία με το Ansett Group και να την συμπεριλάβει στους στενούς συνεργάτες.

Το διοικητικό Συμβούλιο της Air New Zealand θα μειωθεί σε 8 άτομα: τέσσερις από τους υπάρχοντες ανεξάρτητους, ένας προτεινόμενος από τη Brierley Investments, ένας προτεινόμενος από την Singapore Airlines και δύο νέα μέλη που θα προταθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο και θα εγκριθούν από την κυβέρνηση.

Οι αλλαγές στην εταιρία θα γίνουν κατόπιν έγκρισης των μετόχων και της εταιρίας που προσωρινά διαχειρίζεται την Ansett.

Το ΔΣ της Air New Zealand εξετάζει την πιθανότητα μείωσης διεθνών και εσωτερικών δρομολογίων κατόπιν εισήγησης των στελεχών της. Οι αλλαγές αυτές στη συχνότητα αλλά και σε συγκεκριμένα δρομολόγια είναι αποτέλεσμα της μείωσης των δρομολογίων προς την Αυστραλία - ως συνέπεια του κλεισίματος της Ansett - και της γενικότερης μείωσης της ζήτησης μετά την τρομοκρατική ενέργεια στη Νέα Υόρκη την 11η Σεπτεμβρίου. Λεπτομέρειες των παραπάνω αλλαγών θα αναγγελθούν τις επόμενες εβδομάδες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top