Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Μειώσεις πάνω από 50% στις ανώτατες τιμές περιαγωγής δεδομένων από την 1η Ιουλίου

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Ιούνιος 2014, 09:18

Οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν φθηνότερα χάρτες, βίντεο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα κοινωνικά δίκτυα όταν ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ, από την 1η Ιουλίου 2014. Οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα θα γίνουν επίσης φθηνότερα.Από την 1η Ιουλίου 2014, η ΕΕ θα μειώσει πάνω από το μισό τις ανώτατες τιμές για την τηλεφόρτωση δεδομένων: από 45 λεπτά ανά megabyte σε 20 λεπτά/MB. Επίσης, οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν φθηνότερα χάρτες, βίντεο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα κοινωνικά δίκτυα όταν ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Για παράδειγμα, οι ποδοσφαιρόφιλοι που ταξιδεύουν στην ΕΕ κατά τη διάρκεια του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πληρώσουν 25 φορές λιγότερο για την περιαγωγή δεδομένων σε σύγκριση με αυτά που πλήρωσαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Αφότου η ΕΕ θέσπισε ανώτατα όρια για τις υπηρεσίες περιαγωγής δεδομένων, η κατανάλωση δεδομένων έχει αυξηθεί δραματικά. Οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα θα γίνουν επίσης φθηνότερα.

Είδος κινητής υπηρεσίας στην ΕΕ

Ανώτατα όρια 2013 (προ ΦΠΑ)

Ανώτατα όρια 2014 (προ ΦΠΑ)

Μείωση

Εξερχόμενη κλήση

24 λεπτά/min

19 λεπτά/min

21 %

Εισερχόμενη κλήση

7 λεπτά/min

5 λεπτά/min

28,5 %

Αποστολή γραπτού μηνύματος

8 λεπτά

6 λεπτά

25 %

Τηλεφόρτωση δεδομένων / φυλλομέτρηση

45 λεπτά/ΜΒ

20 λεπτά/ΜΒ

55,5 %


Επιπλέον, από την 1η Ιουλίου 2014 οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη θα μπορούν να προσφέρουν στους καταναλωτές μια χωριστή σύμβαση περιαγωγής πριν από το ταξίδι τους και, ανά περίπτωση, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν έναν τοπικό πάροχο στη χώρα που επισκέπτονται, για υπηρεσίες δεδομένων όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ανάγνωση ειδήσεων, τηλεφόρτωση φωτογραφιών και παρακολούθηση βίντεο στο διαδίκτυο. Έτσι θα μπορούν να συγκρίνουν προσφορές περιαγωγής και να επιλέγουν τις πιο ελκυστικές τιμές όταν ταξιδεύουν.

Επιπλέον, η ΕΕ επεξεργάζεται νέους κανόνες για την παντελή κατάργηση των τελών περιαγωγής. Ο κανονισμός της Επιτροπής για μια συνδεδεμένη ήπειρο θα σημάνει τη λήξη των τελών περιαγωγής και θα εξασφαλίσει ένα ελεύθερο και ουδέτερο διαδίκτυο και καλύτερη προστασία των χρηστών κινητών και ευρυζωνικών δικτύων.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος αρμόδια για την ψηφιακή ατζέντα Neelie Kroes, δήλωσε: “Η τεράστια μείωση των τιμών περιαγωγής δεδομένων θα είναι καθοριστική για όλους μας φέτος το καλοκαίρι. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Γιατί πρέπει να υπάρχουν τέλη περιαγωγής σε μια ενιαία αγορά; Μέχρι το τέλος του έτους, ελπίζω ότι θα καταργηθούν τα τέλη περιαγωγής, όπως έχει συμφωνηθεί. Το Κοινοβούλιο έκανε ό,τι του αναλογούσε. Εναπόκειται τώρα στα κράτη-μέλη να εφαρμόσουν τη συμφωνία”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top