Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχεία

Το Porto Carras Grand Resort συμμετείχε στην εκστρατεία 'Καθαρίστε τη Μεσόγειο'

Τατιάνα Ρόκου - 27 June 2014, 13:16

Στην εκστρατεία λάβαν μέρος πάνω από 90 εθελοντές, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι και επισκέπτες του συγκροτήματος, αλλά και η τοπική κοινότητα της περιοχής του Νέου Μαρμαρά και των γύρω περιοχών.


Το Porto Carras Grand Resort, το οποίο αποτελεί πρότυπο τουριστικό και οικολογικό προορισμό συμμετείχε στις 26 Ιουνίου 2014 στην εκστρατεία ”Καθαρίστε τη Μεσόγειο” του περιβαλλοντικού δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, το οποίο αφορά στην περιβαλλοντική διαχείριση ακτών σε όλη την Ελλάδα.

Στην εκστρατεία αυτή έλαβαν μέρος πάνω από 90 εθελοντές, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι και επισκέπτες του συγκροτήματος,  αλλά και η τοπική κοινότητα της περιοχής του Νέου Μαρμαρά και των γύρω περιοχών.

Η δράση ξεκίνησε από το beach bar του Porto Carras Sithonia 5* όπου μοιράστηκαν νερά στους εθελοντές και δημιουργήθηκαν happenings για τους μικρούς φίλους με ζωγραφιές και παιχνίδια στην παραλία ώστε να αποκτήσουν δημιουργικά περιβαλλοντική συνέιδηση. Ο καθαρισμός διήρκησε δύο ώρες και στέφθηκε από επιτυχία, καθώς η οργάνωση ήταν άψογη. Ήταν μία ευχάριστη εξόρμηση τόσο για το προσωπικό αλλά και τους πελάτες του συγκροτήματος οι οποίοι μας συνεχάρησαν για αυτή μας τη πρωτοβουλία.

Οι τοποθεσίες καθαρισμού ήταν η 9 χλμ. παραλία του συγκροτήματος καθώς και η παραλία “Πλαζ” του Νέου Μαρμαρά, ενώ τα αντικείμενα που συλλέχθηκαν, καταγράφηκαν σε ειδικές φόρμες για τη στατιστική επεξεργασία αυτών από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Σκοπός της συμμετοχής μας στην εκστρατεία του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS είναι η κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας αλλά και του τουριστικού κλάδου γενικότερα για την προστασία και το σεβασμό του περιβάλλοντος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το Porto Carras αποσπά διαρκώς διακρίσεις σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς για την αειφόρο ανάπτυξη και την μακροπρόθεσμη περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθεί.

Η βιώσιμη διαχείριση του παράκτιου και θαλάσσιου κεφαλαίου είναι υποχρέωση όλων μας και δεσμευόμαστε και με άλλες περιβαλλοντικές ενέργειες στο άμεσο μέλλον.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top