Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Η Ελληνική Προεδρία στον ΟΣΕΠ θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη εξειδικευμένων μορφών τουρισμού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Ιούνιος 2014, 15:23

Η Ελληνική Προεδρία στον Οργανισμό ΟΣΕΠ θα προωθήσει περαιτέρω τους στόχους που διατυπώθηκαν στη 'Διακήρυξη των αρμόδιων για τον Τουρισμό Υπουργών των κρατών-μελών του Οργανισμού της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου', που υιοθετήθηκε στο Κίεβο στις 10 Οκτωβρίου 2013.


Τις προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας του Οργανισμού ΟΣΕΠ, για το β’ εξάμηνο του 2014, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση, με αφορμή την 22η επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Η κα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στην Ομάδα Εργασίας για τη Συνεργασία στον Τουρισμό του Οργανισμού ΟΣΕΠ από το 1994 και ότι το Υπουργείο Τουρισμού δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην  ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών του Οργανισμού.

Όσον αφορά στις προτεραιότητες στον τομέα του τουρισμού, επισήμανε ότι η Ελληνική Προεδρία στον Οργανισμό ΟΣΕΠ θα προωθήσει περαιτέρω τους στόχους που διατυπώθηκαν στη “Διακήρυξη των αρμόδιων για τον Τουρισμό Υπουργών των κρατών-μελών του Οργανισμού της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου”, που υιοθετήθηκε στο Κίεβο στις 10 Οκτωβρίου 2013. Θα συνεχίσει επίσης την κύρια προτεραιότητα της βουλγαρικής Προεδρίας του ΟΣΕΠ, που έχει ως στόχο να αυξηθεί η ελκυστικότητα της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας για διεθνείς επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, είπε η υπουργός Τουρισμού “ότι η Ελληνική Προεδρία θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη εξειδικευμένων μορφών τουρισμού, όπως του κινηματογραφικού και του γαστρονομικού, ως εργαλεία μάρκετινγκ προορισμού στις χώρες ΟΣΕΠ.

Στόχος είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η προσέλκυση ξένων παραγωγών ταινιών και τουριστών και η ανάδειξη της πλούσιας εθνικής (ethnic), περιφερειακής και τοπικής κουζίνας στην περιοχή του ΟΣΕΠ”.

Επίσης τόνισε ότι θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO). “Για το σκοπό αυτό”, πρόσθεσε, “θα διερευνήσουμε πιθανούς τρόπους υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού ΟΣΕΠ και του UNWTO, με έμφαση στη διευκόλυνση της έκδοσης θεωρήσεων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας”.

Η κα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι η Ελλάδα θα οργανώσει μια Σύνοδο των αρμόδιων για τον Τουρισμό Υπουργών των κρατών-μελών του Οργανισμού το φθινόπωρο (Οκτώβριο ή Νοέμβριο), όπου θα συζητηθούν όλα τα παραπάνω θέματα. Καταλήγοντας, η υπουργός Τουρισμού ζήτησε την υποστήριξη των Συνδεδεμένων Οργάνων του Οργανισμού: την Κοινοβουλευτική Συνέλευση (PABSEC), το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΟΣΕΠ (BSEC Business Council), την Τράπεζα Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου και το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙ.ΚΕ.Μ.Ε.Π.), για  την υλοποίηση των προαναφερθέντων  προτεραιοτήτων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top